O Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μιλάει στο Flix για το ”Πριν τα Μεσάνυχτα”

O Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μιλάει στο Flix για το ”Πριν τα Μεσάνυχτα”

Ο σκηνοθέτης του ''Πριν τα Μεσάνυχτα'', Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, μιλά για όλα όσα τον κάνουν να επιστρέφει στην ιστορία δύο ανθρώπων που μεγαλώνουν κρατώντας τον έρωτα ζωντανό

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Το Flix συνάντησε τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ τον Φεβρουάριο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, λίγο μετά την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του «Πριν τα Μεσάνυχτα» και μίλησε μαζί του για όλα όσα τον κάνουν να επιστρέφει σε αυτήν την ιστορία δύο ανθρώπων που μεγαλώνουν κρατώντας τον έρωτα ζωντανό.

Όποιος γνωρίζει καλά τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, ως άνθρωπο και ως σκηνοθέτη, γνωρίζει πως τίποτα στη ζωή του και το έργο του δεν είναι τυχαίο. Εκτός ίσως από το γεγονός πως σε τακτά διαστήματα εννέα χρόνων ξανασυναντά τον Τζέσι και τη Σελίν, συνεχίζοντας την ιστορία τους από εκεί που σταμάτησε την προηγούμενη φορά.

Το 1995 τους γνώρισε για πρώτη φορά στη Βιέννη, το 2004 τους ξανασυνάντησε στο Παρίσι και τώρα, εν έτει 2013, τους βρίσκει ξανά στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας (;) μια ιστορία αγάπης από αυτές που μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να αφηγηθεί: τόσο αληθινή που θα μπορούσε να είναι μόνο κινηματογραφική και τόσο κινηματογραφική που δεν θα μπορούσε παρά να είναι αληθινή.

Συναντήσαμε τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια του 63ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπου το «Πριν τα Μεσάνυχτα» έκανε την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του, και μιλήσαμε μαζί του για τον χρόνο που περνάει, τους έρωτες που δεν τελειώνουν και το σινεμά που δεν θα σταματήσει ποτέ να εμπνέει την αληθινή ζωή.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Λινκλέιτερ στο Flix

Δείτε το τρέιλερ του ”Πριν τα Μεσάνυχτα” στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα