Ο Σωσίας

Ο Σωσίας

Από τον σκηνοθέτη του «Submarine», μεταμοντέρνος Ντιοστογιέφσκι με λατρεία στον Γκίλιαμ και τον Τζέσε Αϊζενμπεργκ εις διπλούν.

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού

Ο Σάιμον Τζέιμς είναι υπάλληλος σε μια μεγάλη εταιρεία, με διευθυντή τον «Λοχαγό». Ολοκληρώνει τυπικά και με συνέπεια τη δουλειά του, αλλά οι συνάδελφοί του δεν τον αναγνωρίζουν: κάθε φορά τον κοιτάζουν σα να μην τον έχουν ξαναδεί. Ο Σάιμον περνά απαρατήρητος, από τους άλλους, από τη μητέρα του, από την όμορφη κοπέλα που δουλεύει στις φωτοτυπίες, τη Χάνα. Είναι ένας ασήμαντος, εσωστρεφής και μοναχικός άνθρωπος. Σύντομα στη δουλειά θα έρθει ένας νέος υπάλληλος, ο Τζέιμς Σάιμον. Είναι ολόιδιος με τον Σάιμον Τζέιμς εξωτερικά, αλλά το αντίθετό του ως προσωπικότητα: δυναμικός, διεκδικητικός, τολμηρός, κερδίζει γρήγορα το θαυμασμό των συναδέλφων και του αφεντικού και, φυσικά, τον έρωτα της Χάνα.

Ο Ρίτσαρντ Αγιοάντι, μετά το θαυμάσιο «Submarine», βυθίζεται σε βαθύτερα νερά, διασκευάζοντας τον «Σωσία» του Ντοστογιέφσκι. Το σύμπαν που στήνει με εκπληκτική φαντασία και ατμόσφαιρα, αντλεί ύφος από τον Οργουελ και τον Πόε, από τον Λιντς και τον Γκίλιαμ. Τόσο πολύ, που θαυμάζοντας την ικανότητά του, δεν μπορείς να μην αναρωτηθείς… πού είναι οι δικές του ιδέες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα