Ο Ταραντίνο… blows our mind (this time)!

Ο Ταραντίνο… blows our mind (this time)!

Ενα 4λεπτο βίντεο συγκεντρώνει όλους τους θανάτους από ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο και μοντάρεται υπό τους ήχους του «Didn't I (Blow Your Mind This Time)» των Delfonics. Δείτε το...

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Η grindhouse βία των ταινιών του Ταραντίνο, επηρεασμένη από τις αγαπημένες του ταινίες (ασιατικά και αμερικανικά b movies), έδωσε νέα πνοή στον τρόπο που το σινεμά μετά τα 90ς απεικονίζει το αίμα – απελευθερώνοντας την μεγάλη οθόνη από τα ταμπού της πολιτικής ορθότητας των 80ς. Μάλιστα έγινε και επίθετο: «ταραντινική βία».

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης έχει εξηγήσει δεκάδες φορές τη σχέση του με τη βία στο σινεμά, έχει καταγγείλει τους δεξιούς της Αμερικής που υποστηρίζουν ότι οι έφηβοι αντιγράφουν όσα βλέπουν σε οθόνες, έχει υποστηρίξει ότι κινηματογραφική εκτόνωση δεν έχει να κάνει με την πραγματική ζωή. “Με ρωτάνε αυτό το πράγμα εδώ και 20 χρόνια – για την επίδραση της βίας στο σινεμά σχετικά με τη βία στην πραγματική ζωή. Η απάντησή μου είναι η ίδια με αυτή που έδωσα 20 χρόνια πριν. Δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο. Είναι προφανές πως το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix.gr

Περισσότερος Ταραντίνο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα