Οδηγός Ιδεολογίας για Διεστραμμένους

Οδηγός Ιδεολογίας για Διεστραμμένους

Διαβάστε την άποψη του Flix για την ταινία του Σλαβόι Ζίζεκ, ''Οδηγός Ιδεολογίας για Διεστραμμένους''

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Φιλόσοφος και pop icon, ο Σλάβοϊ Ζίζεκ έχει τόσο χιούμορ, όσο και ιδιοφυείς ιδέες που εκφέρει με αλλόκοτη αγγλική προφορά. Και τα χρησιμοποιεί όλα με τον καλύτερο τρόπο σε μια ακόμη αποδόμηση του ιδεολογικού κατασκευάσματος που δημιουργούμε και καταλήγει να μας ορίζει, μέσα από το σινεμά, αλλά όχι μόνο.

Οι δημιουργοί του «Κινηματογραφικός Οδηγός για Διεστραμμένους» επιστρέφουν αυτή τη φορά με έναν «Οδηγό Ιδεολογίας για Διεστραμμένους».

O σημαντικός φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ, και η σκηνοθέτης Σόφι Φάινς, χρησιμοποιούν τη μεταφορά της κινηματογραφικής γλώσσας για να παρουσιάσουν ένα θρυλικό ταξίδι στην καρδιά του ορισμού της Ιδεολογίας -αυτή τη συλλογική φαντασία που σχηματίζει την εικόνα που έχουμε για τον κόσμο, τις θεωρίες και τα πιστεύω μας, σε μία περίοδο όπου η κρίση ιδεολογικής ταυτότητας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Τι είναι η ιδεολογία αν όχι ένα άδειο δοχείο, που μπορεί να χωρέσει οτιδήποτε, να δώσει νόημα σε οτιδήποτε, να εξυπηρετήσει τον οποιοδήποτε σκοπό; Nα μια από τις αιρετικές, ενδιαφέρουσες, ευφυείς ιδέες που ο Σλοβένος φιλόσοφος υποστηρίζει στην καινούρια του κινηματογραφική διάλεξη που είναι μαζί απολαυστική, ερεθιστική για το μυαλό, ανατρεπτικά αστεία, σχεδόν εθιστική.

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix για την ταινία

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα