«Oh Captain, My Captain»: Μια τελευταία υπόκλιση στον Ρόμπιν Γουίλιαμς

«Oh Captain, My Captain»: Μια τελευταία υπόκλιση στον Ρόμπιν Γουίλιαμς
Photograph: Wynn Miller/Time & L

Ακόμη κι αν μάθουμε την πραγματική αιτία του θανάτου του, ας πιστέψουμε πως ο Ρόμπιν Γουίλιμας έφυγε από αυτή τη ζωή από overdose ταλέντου, ζώντας μέχρι και το τέλος στο πηχτό σκοτάδι που γεννά τους μεγάλους κωμικούς αυτού του κόσμου

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις ο Ρόμπιν Γουιλιαμς είχε ρωτηθεί – ειρωνικά – αν έχει προσπαθήσει ποτέ να επικοινωνήσει με κάποιον από τους νεκρούς. Και αυτός είχε απαντήσει πως θα ρώταγε “Πως είναι εκεί” και μιμούμενος τη φωνή ενός πνεύματος συνέχισε: «Δεν ξέρω. Κάνει πολύ ζέστη. Είναι σαν το Μαιάμι στην πραγματικότητα.»

Τώρα πια ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ξέρει πόσο ζέστη κάνει στην «άλλη πλευρά». Οπως ακριβώς ήξερε την ακριβή θερμοκρασία του να ζεις μια ολόκληρη ζωή μοιρασμένη ανάμεσα σε μια ιλιγγιώδη καριέρα κωμικού και ένα ανοιχτό τραύμα από αυτά που δεν κλείνουν ούτε με box-office hits, ούτε με Οσκαρ, ούτε με τα τρανταχτά γέλια και τα σπαρακτικά δάκρυα που κατάφερε να χαρίσει στα χρόνια της ενεργούς επαγγελματικής του ζωής.

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως ο Ρόμπιν Γουίλιαμς – άσος στις μιμήσεις από τότε που ήταν παιδί – προσπάθησε σχεδόν σε όλη του τη ζωή να μιμηθεί τον επιτυχημένο, ισορροπημένο και πάντα αστείο κωμικό που όλοι (συμπεριλαμβανομένης και της βιομηχανίας) ήθελαν να είναι.

Διαβάστε στο Flix.gr τη συνέχεια του άρθρου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα