Οι Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινούν…

Οι Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινούν…

Ένας οδηγός επιβίωσης για όλους εκείνους που περιμένουν να περάσουν οι ημέρες και να ξεκινήσει το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Οι ταινίες που θα παρουσιαστούν (Pics)

Λίγες μόνο ημέρες έχουν μείνει μέχρι την πρεμιέρα του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote, το ραντεβού του αθηναϊκού κοινού με το σινεμά του κόσμου. Ακολουθεί οδηγός επιβίωσης από το Flix.

Οι φετινές Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθούν από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Οπερα 1 & 2, Δαναός 1& 2.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει από τις 13 Σεπτεμβρίου. Η τιμή του εισιτηρίου παραμένει και για φέτος 6 ευρώ, ενώ το εισιτήριο στις πρωινές (δημοσιογραφικές) προβολές για το κοινό είναι 4 ευρώ και το εισιτήριο για την πρώτη απογευματινή προβολή του κάθε κινηματογράφου είναι 5 ευρώ. Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων ( http://www.aiff.gr/article.asp?catid=11261)

Ταινία έναρξης του Φεστιβάλ θα είναι το «Σώμα Με Σώμα» («Rust and Bone») του Ζακ Οντιάρ με την Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Ματίας Σένερτς που συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών. Ταινία λήξης του Φεστιβάλ θα είναι το «Beasts of the Southern Wild» του Μπεν Ζάιτλιν, η ταινία που κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο φετινό Φεστιβάλ του Σάντανς και οδεύει ολοταχώς προς τις υποψηφιότητες των Οσκαρ.

Τα τμήματα του Φεστιβάλ είναι το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα (απ’ όπου θα προκύψουν και οι ταινίες που θα βραβευτούν με τα βραβεία του Φεστιβάλ), το Πανόραμα με μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, το Σινεμά στα Ορια με ταινίες για αντοχές και γερά νεύρα, το αφιέρωμα στο camp, το αφιέρωμα στα 100 χρόνια της θρυλικής ιαπωνικής εταιρείας Nikkatsu, το Μουσική & Φιλμ, οι Ειδικές Προβολές με αποκατεστημένες κόπιες κλασικών ταινιών, το αφιέρωμα στον αμερικάνο Γουίτ Στίλμαν, το τμήμα Μετά τα Μεσάνυχτα με cult μεταμεσονύκτιες προβολές, το Μικρές Ιστορίες με μια επιλογή από τις καλύτερες μικρού μήκους απ’ όλον τον κόσμο και το Ελληνικές Μικρές Ιστορίες, το νεοσύστατο Διαγωνιστικό Τμήμα για ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Στα φετινά masterclasses του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote θα μιλήσουν ο Γουιτ Στίλμαν (Παρασκευή 21/9) για το τι σημαίνει να κάνεις ταινίες «εκτός συστήματος», ο διεθνούς φήμης μουσικός Νίκος Πλατύραχος (Σάββατο 22/9) για την κινηματογραφική μουσική, οι σκηνοθέτης Κριστιάν Πέτσολντ και ηθοποιός Ρόναλντ Ζέρφελντ (Πέμπτη 27/9) της γερμανικής ταινίας «Barbara», ο σκηνοθέτης Φιλιπ Φαλαρντό (Παρασκευή 28/9) του «Εξαιρετικού Κύριου Λαζάρ», ο ειδικός οπτικών εφέ Αντώνης Κοτζιάς (Παρασκευή 5/10) για τις νέες τεχνολογίες στον κινηματογράφο και ο συγγραφέας και σεναριογράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος (Τετάρτη 10/10) για την αφήγηση στο σινεμά. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα masterclasses ( http://www.aiff.gr/article.asp?catid=11268)

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Φεστιβάλ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ελληνικό σινεμά. Εκτός από την πρεμιέρα του Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους, στο Φεστιβάλ θα κάνουν την πρεμιέρα τους 11 ελληνικές ταινίες: το «Βreakdown Reward» του Ηλία Γεωργόπουλου, το «Αttractive Illusion» του Πέτρου Σεβαστίκογλου, το «They Glow in the Dark» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη (σε στάδιο work in progress), το «Αίμα» του Διαμαντή Καραναστάση το «Δημοκρατία: Ο Δρόμος του Σταυρού» του Μάρκο Γκαστίν (σε στάδιο work in progress), τα «Ημερολόγια Αμνησίας» της Στέλλας Θεοδωράκη, το «Wild and Precious» του Μπιλ Μουσούλη, το «Κατερίνα Γώγου – Για την Αποκαταστάση του Μαύρου» του Αντώνη Μποσκοΐτη, το «Anaparastasis: H Ζωή και το Εργο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970)» του Κωστή Ζουλιάτη, το «Spitfire: Back to Zero» του Βαγγέλη Ρήγα, το «Dogs, Cats & Rats» του Αδριανού Γεωργαντά, το αφιέρωμα στον εικαστικό και κινηματογραφιστή Στέφανο Τσιβόπουλο και το πρόσφατα βραβευμένο στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας μικρού μήκους φιλμ «Τίτλοι Τέλους» του Γιώργου Ζώη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους καλεσμένους και όλα όσα θα συμβούν στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του Φεστιβάλ ( www.aiff.gr)

Πηγή: flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα