«Ολα γίνονται για ένα λόγο»: Πρώτες εικόνες από το «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου

«Ολα γίνονται για ένα λόγο»: Πρώτες εικόνες από το «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου

Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα του «September» της Πέννυς Παναγιωτοπούλου στο 48ο Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι, βλέπουμε τις πρώτες εικόνες από μια ταινία φτιαγμένη από όλα αυτά που δεν «λέγονται» όταν αφηγείσαι μια ιστορία

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

«Εχοντας δουλέψει για χρόνια σε ανθρωποκεντρικά, δημιουργικά ντοκιμαντέρ, έμαθα ότι οι άνθρωποι όταν αφηγούνται τις ιστορίες τους, στην πραγματικότητα ανακαλούν και μια άλλη ιστορία, χωρίς να το γνωρίζουν. Και πολύ συχνά, αυτή η άλλη ιστορία είναι αυτή που είναι πιο σημαντική. Αυτό προσπαθώ να πετύχω όταν διαβάζω ένα βιβλίο, όταν γράφω ένα σενάριο, όταν προετοιμάζομαι για μια ταινία. Προσπαθώ να βρω τις χαραμάδες της ιστορίας, τα μέρη εκείνα όπου το το φως μπαίνει και φωτίζει όλα όσα δεν λέγονται. Αυτό προσπάθησα να κάνω και στο “September”.» 

Ετοιμο για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι (28 Ιουνίου – 6 Ιουλίου), το «September», δεύτερο μεγάλου μήκους φιλμ μυθοπλασίας της Πέννυς Παναγιωτοπούλου μετά το «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς Μου», αφηγείται μια από αυτές τις «ανείπωτες» ιστορίες που η σκηνοθέτις εξηγεί παραπάνω στο press book της ταινίας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα