“Οσο πιο βαθιά η κρίση, τόσο πιο ριζοσπαστική η λύση”. Ο Αρης Χατζηστεφάνου μιλάει στο Flix για το “Φασισμός Α.Ε.”

“Οσο πιο βαθιά η κρίση, τόσο πιο ριζοσπαστική η λύση”. Ο Αρης Χατζηστεφάνου μιλάει στο Flix για το “Φασισμός Α.Ε.”

Στις 10 Απριλίου, το καινούριο ντοκιμαντέρ του Αρη Χατζηστεφάνου με τίτλο «Φασισμός Α.Ε.» κάνει την πρεμιέρα του online. Ο δημιουργός του μιλάει στο Flix (Vid)

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Λίγο πριν την επίσημη online πρεμιέρα του «Φασισμός Α.Ε.», του ντοκιμαντέρ που έρχεται να ακολουθήσει την επιτυχία του «Debtocracy» και του «Catastroica», μιλήσαμε με τον Αρη Χατζηστεφάνου για το πετυχημένο πείραμα του «συνεργατικού» ντοκιμαντέρ, το τέρας του φασισμού που ζει και τρέφεται από το παρόν οικονομικό σύστημα και την ερευνητική δημοσιογραφία που βρήκε χώρο για να ανθίσει μέσα στα απομεινάρια μιας σαρωτικής κρίσης.

Δείτε εδώ το «Φασισμός Α.Ε.»

Το «Φασισμός Α.Ε.» είναι το τρίτο ντοκιμαντέρ που κάνουμε, μετά τα «Debtocracy» και «Catastroica» και το θεωρούμε σαν μια λογική συνέχεια τους. Αφού ασχοληθήκαμε με τα αίτια της κρίσης στο «Debtocracry» και την επίθεση στη Δημοκρατία που σημαίνει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μιας χώρας, αναζητούμε τώρα τα μέλη της οικονομικής ελίτ που βάζει στο τραπέζι της συζήτησης το φασισμό, όπως αυτό συνέβη στις δεκαετίες του ’20 και του ’30, πάλι τότε σε συνθήκες κρίσης.

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα