Παγκόσμια Ημέρα Star Wars: Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης

Παγκόσμια Ημέρα Star Wars: Ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης

Πώς να γιορτάσετε την 4η Μαΐου που έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα της θρυλικής σειράς ταινιών αστρικών πολέμων

«Πριν από πολύ καιρό, σε ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακρινό…» και συγκεκριμένα στις 25 Μαίου 1977 έκανε πρεμιέρα  στους κινηματογράφος της Αμερικής η πρώτη ταινία Star Wars, το τέταρτο (ως προς την πλοκή της ιστορίας) επεισόδιο της διαγαλαξιακής κινηματογραφικής όπερας που έμελλε να γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Το Star Wars εκτός από έναν από τα πιο επιτυχημένα franchises όλων των εποχών (σ.σ.: έχει πωλήσει αμέτρητα παιχνίδια, video games, φιγούρες δράσης, κόμικ, βιβλία, ρούχα, έπιπλα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς) αποτέλεσε μια τομή στα κινηματογραφικά δεδομένα. Έγινε κάτι ιερό, σπάνιο και πολύτιμο για τους φανατικούς τους φίλους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ενέπνευσε και μια μορφή θρησκείας -βασιζόμενη στην έννοια και ισχύ της Δύναμης- που επισημοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Όπως ήταν επόμενο, η θρυλική σειρά ταινιών απέκτησε τη δική της παγκόσμια εορτή, η οποία καθιερώθηκε για την τετάρτη Μαΐου: η ημερομηνία αυτή βολεύει στην παρήχηση της πιο γνωστής φράσης από τις ταινίες “May The Force Be With You”, η οποία και μετατρέπεται έτσι σε “May The 4rth Be With You” (σ.σ.: η φράση παραλλάχθηκε για πρώτη φορά το 1979 με αφορμή την άνοδο της Σιδηράς Κυρίας, Μάργκαρετ Θάτσερ στην εξουσία).

Fans dressed as Star Wars characters pose in front of the convention center on day three of the Comic-Con International held at the San Diego Convention Center Saturday, July 23, 2016 in San Diego. (Photo by Denis Poroy/Invision/AP) Denis Poroy/Invision/AP

 

Οι φανς του διαγαλαξιακού saga ντύνονται σαν τους αγαπημένους τους ήρωες, τρώνε φαγητά εμπνευσμένα από τους αστρικούς πολέμους και διοργανώνουν μαραθώνιους προβολών των συνολικά οκτώ (μέχρι στιγμής! συμπεριλαμβάνουμε και το Rogue One) ταινιών που έχουν κυκλοφορήσει.

Ακολουθεί μια σειρά από συμβουλές για το πώς να επιβιώσετε (ή καλύτερα πώς να απολαύσετε) την 4η Μαΐου:

Τι να φορέσετε

H 4η Μαΐου είναι η Black Friday των θαυμαστών του Star Wars, με αμέτρητα καταστήματα, κυρίως στις ΗΠΑ, να προσφέρουν είδη της σειράς σε τιμές ευκαιρίας. Έτσι τα πανάκριβα κράνη-ρέπλικες του  Darth Vader και του Boba Fett γίνονται ιδιαίτερα προσιτά για αγορά.

Ωστόσο η Παγκόσμια Ημέρα Star Wars είναι αν μη τι άλλο μια δημιουργική μέρα και μπορεί κανείς να φτιάξει το δικό του αυτοσχέδιο κοστούμι για να αποτίσει φόρο τιμής στον αγαπημένος του ήρωα (σ.σ.: μια στέκα που έχει στην άκρη δύο buns αποτελεί την πιο εύκολη λύση να μιμηθεί κάποια το κλασικό χτένισμα της πριγκίπισσας Λέια) ή πολύ απλά να φορέσει μια κονκάρδα της σειράς ή ένα από τα πολλά -και ιδιαίτερα φτηνά – μπλουζάκια που έχουν κυκλοφορήσει σε πληθώρα καταστημάτων. Αν μάλιστα έχετε ένα φωτόσπαθο πρόχειρο (αγορασμένο ή αυτοσχέδιο), σίγουρα θα τραβήξετε τα βλέμματα και τον θαυμασμό όσον κινηματογραφόφιλων γιορτάζουν μαζί σας.

Τι να κάνετε

Καλώς ή κακώς, οι φανατικοί του Star Wars έχουν ήδη δει τις ταινίες της σειράς, πιθανότατα όχι μόνο μία φορά την κάθε μία. Από το να αναλωθείτε σε έναν ακόμη μσραθώνιο των κινηματογραφικών επεισοδίων μπορείτε να δείτε με νοσταλγία επεισόδια από τις σειρές κινουμένων σχεδίων του Star Wars που δείχνουν άλλες πτυχές του σύμπαντος ή ακόμη και τις επετειακές κιτς εκπομπές με τους αστέρες της σειράς: Επιλέξτε ανάμεσα στο καρτούν Ewoks του 1980, το Star Wars: Holiday Special του 1979, το Caravan Of Courage του 1984 ή τις πιο πρόσφατες animation σειρές Clone Wars και Star Wars Rebels.

Μια άλλη επιλογή είναι να παίξετε με φίλους ένα από τα πολλά video games των Star Wars.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ διοργανώνονται για τους φανατικούς θαυμαστές της σειράς σεμινάρια εκπαίδευσης με φωτόσπαθα…

Τι να φάτε

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Star Wars μπορεί κανείς να βρει πολλές συνταγές εμπνευσμένες από το κινηματογραφικό σύμπαν: Από το παγωτό του Millennium Falcon, τα ντόνατς Ewok, τα Tacos Takodana μέχρι τις μπάλες ρυζιού αλά Stormtrooper.

Επίσης, το απόλυτο ποτό για την 4η Μαίου είναι το μπλε γάλα της θείας Μπερού.

Δείτε τη συνταγή:

(Με πληροφορίες από NME, φωτογραφίες: AP Photo / Damian Dovarganes, Denis Poroy / Invision)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα