Παπαδόπουλος και Μουρατίδης εξηγούν πώς η ‘Τζαμάικα’ έγινε ένα ειλικρινές πρότζεκτ πάθους

Παπαδόπουλος και Μουρατίδης εξηγούν πώς η ‘Τζαμάικα’ έγινε ένα ειλικρινές πρότζεκτ πάθους

Μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές της ταινίας ‘Τζαμάικα’ για τις αληθινές καταβολές του φιλμ και για το πόσο δύσκολο (και σημαντικό) είναι να κάνεις σινεμά ειλικρινών προθέσεων σήμερα

Στη ‘Τζαμάικα’ ο Σπύρος Παπαδόπουλος δεν κάνει τον παρουσιαστή.

Η ταινία του Ανδρεά Μορφονιού ακολουθεί την ιστορία δύο αποξενωμένων αδερφών που έρχονται ξανά κοντά στην κηδεία της μητέρας τους, και ένα σοκαριστικό νέο που ακολουθεί ενώνει ξανά τις διαδρομές τους. Ο ένας, που παίζει ο Φάνης Μουρατίδης, είναι διάσημος, πετυχημένος παρουσιαστής, έχει λεφτά, γυναίκες, επιτυχία- το νεοελληνικό όνειρο. Ο άλλος, που ερμηνεύει ο Σπύρος Παπαδόπουλος, είναι ταξιτζής σε οικονομική κρίση, με την τράπεζα να απειλεί να πάρει το σπίτι του και την οικογένειά του να απειλείται – η νεοελληνική πραγματικότητα.

Αυτή η σύγκρουση χαρακτήρων γεννά μια ενδιαφέρουσα και τίμια ιστορία που δεν φοβάται καθόλου τις σκληρές κοινωνικές επεκτάσεις που γεννιούνται, την ώρα που εμποτίζει τα πάντα με χιούμορ και συναισθηματισμό, ειδικά όσο αφορά τη σχέση των δύο αδερφών.

“Δείχνουμε σε αυτή την ταινία τι μπορεί να πετύχει κανείς με μια πολύ ωραία συνεργασία,” λέει ο Φάνης Μουρατίδης, που εξηγεί την προέλευση της ταινίας. “Είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία, από αληθινά γεγονότα, με σκηνές που όσοι ξέρουμε, ξέρουμε ότι είναι μια αληθινή σκηνή. Αλλά ο άξονας είναι δύο αδέρφια που δε μιλιούνται και συναντιούνται στην κηδεία της μαμάς. Κι από εκεί ξεκινάει μια αληθινή περιπέτεια, αυτή η ανθρώπινη περιπέτεια που βλέπουμε μπροστά μας.”

Συναντήσαμε τον Φάνη Μουρατίδη και τον Σπύρο Παπαδόπουλο για να μιλήσουμε για τον συναισθηματικό κορμό της ταινίας, το πώς μπορείς να δημιουργείς ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες αν είσαι αποφασισμένος, και για την ειλικρίνεια και την αγάπη με την οποία φτιάχτηκε το έργο.

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ POPCODE

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα