Πώς είναι η Amélie είκοσι χρόνια μετά

Πώς είναι η Amélie είκοσι χρόνια μετά
H Audrey Tautou έγινε γνωστή στον πλανήτη ως Amélie. Δεν σταμάτησε ωστόσο, σε αυτήν την επιτυχία. Amélie

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας επετείου 20 χρόνων, από την προβολή της 'πιο επικερδούς γαλλικής κινηματογραφικής παραγωγής'. Το Amélie έκανε γνωστή την Audrey Tautou σε όλον τον πλανήτη. Ας δούμε πώς είναι σήμερα.

Αυτόν τον μήνα συμπληρώνονται 20 χρόνια από την προβολή της ταινίας “Amélie”. Διηγείται την ιστορία μιας ντροπαλής σερβιτόρας που -μετά το θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα- αποφασίζει να αλλάξει, προς το καλύτερο, τη ζωή όσων είναι στον περίγυρο της προς το καλύτερο, ενόσω δίνει τη δική της μάχη με τη διάθεση που έχει για απομόνωση -που ήταν και ο τρόπος με τον οποίον μεγάλωσε.

Η παραγωγή στοίχισε 10 εκατομμύρια δολάρια. Συγκέντρωσε 174.2 εκατομμύρια, παγκοσμίως. Μέχρι σήμερα είναι η γαλλική ταινία με τα μεγαλύτερα έσοδα στις ΗΠΑ και μια εκ των μεγαλύτερων διεθνών επιτυχιών της χώρας, παγκοσμίως. Το 2013 έγινε θεατρικό μιούζικαλ. Eίχε κερδίσει ουκ ολίγα βραβεία -μεταξύ τους César, BAFTA- και ήταν υποψήφια για πέντε Academy Awards.

Μια εικοσαετία αργότερα, η πρωταγωνίστρια Audrey Tautou έχει στο βιογραφικό της συνεργασίες με τις εταιρίες Chanel, Montblanc, Balmain και L’Oréal, μεταξύ πολλών άλλων (ξεκίνησε άλλωστε, την καριέρα της ως παιδί-μοντέλο), και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες που έγιναν μακριά από τη Γαλλία. Όπως το Da Vinci Code. Δεν δέχθηκε ποτέ να αφήσει την πατρίδα της για την καριέρα της και από το 2018 συζεί με τον σύντροφο της, marketing director του κινηματογράφου, Yann Le Bourbouac’h στο Παρίσι. Δεν παντρεύτηκε ποτέ και δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να εξηγήσει το λόγο -κρατώντας αποστάσεις μεταξύ της δουλειάς και της ζωής της, σε ό,τι αφορά τα media. Η επωδός της είναι το “αντιλαμβάνομαι ότι ουδείς μπορεί να με καταλάβει, αλλά δεν μπορώ να συμπεριφέρομαι ως κάποια που δεν είμαι”.

Ιδού πώς είναι σήμερα

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα