Ποζάροντας στη Βενετία

Ποζάροντας στη Βενετία

Όλοι όσοι κατέφθασαν με τα πλωτά ταξί, πόζαραν στο κόκκινο χαλί, προκάλεσαν στις συνεντεύξεις Τύπου και έκλεψαν τους προβολείς τις πρώτες μέρες του 70ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, σ' ένα φωτογραφικό αφιέρωμα (Pics)

Μπορεί η Βενετία να μην συγκρίνεται με τις Κάννες σε προσέλευση σταρ και λαμπερών καλεσμένων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το φεστιβάλ δεν έχει το δικό του μερίδιο λάμψης κι ευκαιριών για πόζες στο κόκκινο χαλί.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν πιο κάτω, μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από τις τρεις πρώτες μέρες του φεστιβάλ, την ατμόσφαιρα και τις ταινίες, σε μια ανακεφαλαίωση κι ευκαιρία για χάζι.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ… ΒΑΡΥΤΗΤΑ

 

Η 70η επετειακή διοργάνωση του φεστιβάλ ξεκίνησε δυναμικά: το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν ενθουσίασε, μπήκε σε τροχιά για τα Οσκαρ, ενώ το star power των Σάντρα Μπούλοκ και Τζορτζ Κλούνεϊ εκτόξευσε το φεστιβάλ στην έξω στρατόσφαιρα.

 

 

 

Σάντρα Μπούλοκ: Και σωματικά, αλλά ψυχικά αυτός είναι ο πιο απαιτητικός, προκλητικός, παράξενος, παρανοϊκός ρόλος της καριέρας μου. Σε κάτι τέτοιες στιγμές αναμετριέσαι με το ανάστημά σου, γιατί αν δεν μπορέσει να ανταπεξέλθεις, θα καταστρέψεις την ταινία. Κι αυτή ήταν μία υπέροχη ταινία. Συνειδητοποίησα αρκετά νωρίς ότι πρέπει να γυμναστώ σκληρά, πολύ πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Δεν ήθελα να ξεκινήσει η ταινία και να διαλυθώ. Η προετοιμασία όμως είχε άλλον έναν λόγο. Ηθελα να κάνω το σώμα μου μια μηχανή.

Τζορτζ Κλούνεϊ: Eγώ απλά έκανα γιόγκα και έπινα πολύ… [Διαβάστε όλα όσα είπαν οι δύο σταρ στη συνέντευξη Τύπου και την επίσημη πρεμιέρα του «Gravity»]

VIVA MAESTRO!

 

Το φεστιβάλ όμως ξεκίνησε με μία βαθιά υπόκλιση στον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του. Ο Μπερνάντο Μπερτολούτσι ήταν το πρόσωπο της πρώτης μέρας, τόσο στο πρώτο photo call της διοργάνωσης, στη σκηνή της πρεμιέρας αλλά και στο πάρτι που ακολούθησε στην φωταγωγημένη ταράτσα του Hotel Danieli. Η διακόσμηση ήθελε βάζα με κόκκινα τριαντάφυλλα, ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» και… μπολ με μικρούς κύβους βούτυρου να κλείνουν το μάτι στο θέμα της βραδιάς.

«Αυτό που περιμένω είναι να με εκπλήξουν οι ταινίες» δήλωσε ο Μπερτολούτσι στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας. Συμπλήρωσε όμως, κοιτώντας γύρω του το συγκεντρωμένο πλήθος, ότι έχει πάντα εμπιστοσύνη στο σινεμά. «Μπορεί το σινεμά να μην καταφέρει να αλλάξει τον κόσμο, αλλά στα σίγουρα έχει δημιουργήσει έναν δικό του…»

 

Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής (Κάρι Φίσερ, Αντρεα Αρνολντς, Ρίτσι Σακαμότο. Γουέν Γιανγκ, Mαρτίνα Γκέντεκ, Bιρζινί Λεντουαγιέν) δεν έκαναν πολλές δηλώσεις. «Είναι αρχή ακόμα» είπε η Φίσερ χαμογελώντας στο photo call. Ρωτήστε μας σε λίγες μέρες…

Διαβάστε την συνέχεια του κειμένου στο Flix.gr

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα του Flix

Διαβάστε όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα