Πρεμιέρα την Πέμπτη για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πρεμιέρα την Πέμπτη για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 57ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) Eurokinissi

Η συναρπαστική γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική έδρα του θεσμού, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας και στις αίθουσες του Λιμανιού από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου

Η αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα ανοίξει αύριο, με την κορυφαία γιορτή του κινηματογράφου να αποβιβάζεται στο λιμάνι της πόλης.

Το 58ο κατά σειρά φετιβάλ ανοίγει με την καθηλωτική ιστορία αγάπης “Η ψυχή και το σώμα της Ίλντικο Ενιέντι” που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο του φετινού Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιεί αφιέρωμα στην πολυβραβευμένη Ουγγαρέζα σκηνοθέτιδα, η οποία θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει στο κοινό τις ταινίες της. Στο παράδοξο, ρομαντικό φιλμ Η ψυχή και το σώμα / On Body and Soul (2017), ζωώδες και ανθρώπινο, ομορφιά και γκροτέσκ δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό παραμύθι με ελάφια και δυο μοναχικές ψυχές που συναντιούνται κάθε βράδυ κυριολεκτικά στα όνειρά τους.

Μια απρόβλεπτη ερωτική ιστορία που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις, μια κινηματογραφική εμπειρία που συνεχίζεται ακόμη κι όταν έχουν πέσει οι τίτλοι τέλους. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες μετά το 58ο ΦΚΘ από τη Strada Films.

Τελετή λήξης με ένα μεγάλο Πάρτι

Μια από τις πιο απολαυστικές κωμωδίες χαρακτήρων που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό, η ταινία Το πάρτι / The Party της Σάλι Πότερ θα κλείσει την αυλαία του 58ου Φεστιβάλ την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στο εμβληματικό “Ολύμπιον”.

Μια φιλόδοξη πολιτευόμενη προσκαλεί ενθουσιασμένη τους φίλους της στο σπίτι για να γιορτάσουν την προαγωγή της. Οι καλεσμένοι, όμως, έχουν τα δικά τους δράματα, ενώ και ο σύζυγος της οικοδέσποινας μοιάζει ανήσυχος. Όταν τους ανακοινώσει πράγματα που θα σοκάρουν, θα ξεκινήσει ένα ντόμινο κωμικοτραγικών αποκαλύψεων. Κάπως έτσι, μια βραδιά που ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις, θα καταλήξει σε ό,τι δεν είχε ποτέ κανείς φανταστεί.

Με all-star καστ που περιλαμβάνει τους Κριστίν Σκοτ Τόμας, Πατρίσια Κλάρκσον, Μπρούνο Γκαντς, Έμιλι Μόρτιμερ, Κίλιαν Μέρφι και Τίμοθι Σπολ σε εκπληκτικές ερμηνείες, το φιλμ είναι μια ασπρόμαυρη feelgood έκπληξη, που ισορροπεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, για να σχολιάσει πανέξυπνα τη μπουρζουαζία, την πολιτική, τα ανθρώπινα πάθη και την ηθική. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες μετά το 58ο ΦΚΘ από την Feelgood.

 

Μην χάσετε στο Φεστιβάλ

– Τις 3 ταινίες που διαγωνίζονται για το βραβείο LUX, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

– Την πρωτότυπη έκθεση «Το Ρίζωμα: 14 ταινίες, 14 ιδέες, 14 ρίζες της ψυχής» με έργα 14 νέων καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από τις ταινίες του φετινού Διεθνούς Διαγωνιστικού. Διοργάνωση: ΦΚΘ, με την υποστήριξη της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, του ΟΛΘ και της Samsung.

– Το απολαυστικό masterclass «2.39:1 – Το ελληνικό σινεμά επανέρχεται στο σινεμασκόπ» στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. Διοργάνωση: Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών, με την υποστήριξη του ΦΚΘ.

– Πέντε αναπάντεχες παρεμβάσεις από ηθοποιούς του ΚΘΒΕ σε διάφορους χώρους του Φεστιβάλ.

– Την έκθεση Λούφα και Παραλλαγή, αφιερωμένη στην θρυλική ταινία του Νίκου Περάκη. Διοργάνωση ΜΙΕΤ, με την υποστήριξη του ΦΚΘ.

– Την φωτογραφική έκθεση #CedefopPhotoAward 2017 με έργα σπουδαστών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διοργάνωση: Cedefop, επιμέλεια: ΦΚΘ & Cedefop.

– Συναυλία με κινηματογραφικές μουσικές από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

– Συναυλία του περιοδικού δρόμου «σχεδία» με εκλεκτούς μουσικούς (Γιάννης Αγγελάκας, Baildsa, Διώνη, κ.ά.). Διοργάνωση: περιοδικό δρόμου «σχεδία» και πολυχώρος WE, με την υποστήριξη του ΦΚΘ.

– Δύο βιβλιοπαρουσιάσεις με κινηματογραφικό «χρώμα»: Θυμάμαι… 32 χρόνια Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Νίκου Γκροσδάνη και Μυστικές συναντήσεις του Δημήτρη Αθανίτη.

Info

Το 58ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στoυς Κινηματογράφους, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και στις τέσσερις Αίθουσες στο Λιμάνι: Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα.

Εισιτήρια

​Εκδοτήρια εισιτηρίων: Πλατεία Αριστοτέλους, Λιμάνι και ΒΟΧ στη Νέα Παραλία

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 24:00 και 11:00 – 19:00 για το BOX στη Νέα Παραλία

Τιμή εισιτηρίου: €6

Ειδική προσφορά για αγορές μέσω www.filmfestival.gr: €5

Ελεύθερη είσοδος

Οι φοιτητές, οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, οι άνεργοι και τα άτομα των 65 ετών δικαιούνται ελεύθερη είσοδο – εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις – στις προβολές με ώρα έναρξης έως και τις 15:00. Απαραίτητη είναι η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας / Κάρτας Πολιτισμού / κάρτας ανεργίας / αστυνομικής ταυτότητας, αντίστοιχα. Εκδίδεται εισιτήριο μόνο την ημέρα της προβολής. Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής ή αλλαγής του εισιτηρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα