Ρότερνταμ 2014: Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός;

Ρότερνταμ 2014: Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός;

Η Γκέλυ Μαδεμλή, απεσταλμένη του Flix στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, μας εξηγεί τους λόγους γιατί δεν πρέπει να τα παίρνουμε όλα πολύ σοβαρά...

Δεν πρόκειται για πλάκα: στον πρώτο όροφο του κέντρου του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ στο μέγαρο «De Doelen», η ομάδα καλλιτεχνών Speech Karaoke Action Group επέδειξε μια πλατφόρμα για τη σωστή διδασκαλία φινλανδικού… καραόκε σε πρίμα βίστα.

Οι τολμηροί δήλωσαν συμμετοχή επί τόπου, ενώ τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος θα παρουσιαστούν σε ξεχωριστή προβολή το τελευταίο Σαββατοκύριακου. Εν τω μεταξύ, κάποιοι συμπατριώτες τους, με πρώτο-πρώτο τον Vladislav Delay, έκαναν τους τοίχους του worm να δονούνται από τα μπάσα, στις βραδιές Mind the Gap στο WORM – έναν πολυχώρο που φιλοξενεί υπό την ίδια στέγη την Cult Vithoteek (ένα πωλητήριο experimental ταινιών σε dvd και βιβλίων τέχνης), ένα από τα καλύτερα venues της πόλης, αλλά και το πιο γνωστό μπεργκεράδικο του κέντρου, με το όνομα Burger Trut.

Τα παραπάνω, φυσικά, δεν είναι τα μόνα στοιχεία του φεστιβάλ που θολώνουν αυτή τη λεπτή γραμμή που χωρίζει το παγερά σοβαρό από το αστείο, στα όρια του γελοίου. Δεκάδες ταινίες του προγράμματος είναι παιχνιδίσματα με τα είδη, παρωδίες, ασκήσεις ύφους, χοντροκομμένες πλάκες ή, απλώς, ταινίες με κακό χιούμορ (που είναι χειρότερο από το να μην έχει κανείς καθόλου χιούμορ). Eτυχε να δούμε πολλές από αυτές μέσα στην ίδια μέρα….

Διαβάστε την συνέχεια του κειμένου στο flix.gr

Ανταπόκριση για το Flix: Γκέλυ Μαδεμλή

Περισσότερα νέα για το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα