“Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ”: Αυτή η ταινία πάει για Όσκαρ και έχει για πρωταγωνιστές πρώην φυλακισμένους

Διαβάζεται σε 3'
“Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ”: Αυτή η ταινία πάει για Όσκαρ και έχει για πρωταγωνιστές πρώην φυλακισμένους
Dominic Leon

Σε ένα αποκλειστικό featurette για τα γυρίσματα της ταινίας “Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ”, ο Κόλμαν Ντομίνγκο (ήδη οσκαρικό φαβορί) μιλά για την την σημασία του φιλμ και της τέχνης.

Συμβαίνει κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον με την ταινία “Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ”, που κυκλοφορεί ήδη στις ελληνικές αίθουσες κι είναι ανάμεσα στα φαβορί για την επερχόμενη οσκαρική σεζόν.

Η ταινία παίζει με το φράγμα ανάμεσα στο φιξιόν και την πραγματικότητα, αλλά με έναν τρόπο εντελώς βιωματικό. Καθώς γύρω από τον κεντρικό πρωταγωνιστή που ενσαρκώνει ο πολύπειρος και πάντοτε καθηλωτικός Κόλμαν Ντομίνγκο (υποψήφιος για Όσκαρ για το “Rustin”), βρίσκεται ένας θίασος ερασιτεχνών ηθοποιών – συγκεκριμένα, ανθρώπων που έχουν στο παρελθόν υπάρξει κρατούμενοι, δίνοντας στην ταινία κάτι από τις δικές τους εμπειρίες και τα δικά τους συναισθήματα. Κάτι δηλαδή αδύνατον να το βάλεις σε ένα χαρτί γράφοντας ένα σενάριο.

Η ταινία ακολουθεί τον Ντιβάιν Τζ., που παίζει ο Ντομίνγκο, ο οποίος και πάλι είναι ανάμεσα στα φαβορί για το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, με λίγο-πολύ δεδομένη την υποψηφιότητα.

Εκτίοντας την ποινή του στο υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικό ίδρυμα του Σινγκ Σινγκ για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, ο Ντιβάιν Τζ. βρίσκει νόημα στη ζωή του μέσα από τη θεατρική ομάδα της φυλακής, όπου συμμετέχει μαζί με άλλους συγκρατούμενούς του. Εκεί, με την έλευση ενός νέου κρατουμένου ο οποίος σκέφτεται αντισυμβατικά και θέλει να τεστάρει τα όρια, όλη η ομάδα κρατουμένων θα δουν τη ζωή (και την τέχνη, δηλαδή και πάλι τη ζωή) με άλλο μάτι.

Μια ελπιδοφόρα ιστορία ανθεκτικότητας και ανθρωπιάς για την δύναμη της τέχνης, γυρισμένη με πανέμορφο τρόπο που εστιάζει σε πρόσωπα, κινήσεις, αντιδράσεις, βλέμματα – παρά το οποιοδήποτε συμβατικό κομμάτι πλοκής. Έτσι, τα μέλη που συμπληρώνουν το καστ, που έχουν υπάρξει κι οι ίδιο κρατούμενοι, ενθαρρύνονται από τους δημιουργούς της ταινίας να αφήσουν το δικό τους στίγμα, να δώσουν τη δική τους προσωπικότητα στο έργο.

Περισσότερα βλέπουμε σε αυτό το featurette από τα γυρίσματα της ταινίας, που εξασφάλισε αποκλειστικά το News24/7.

Info:

Η ταινία “Η Παράσταση του Σινγκ Σινγκ” κυκλοφορεί ήδη στις αίθουσες από την The Film Group.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα