Σοφία Λόρεν: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την μεγάλη Ιταλίδα ηθοποιό

Σοφία Λόρεν: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την μεγάλη Ιταλίδα ηθοποιό
H Σοφία Λόρεν το 1962. ASSOCIATED PRESS

Είναι συγγενής με την οικογένεια Μουσολίνι, χτυπήθηκε στον Β' παγκόσμιο Πόλεμο και είχε μπλεξίματα με το νόμο. Γιατί δεν έπαιξε ποτέ στο θέατρο.

Στα 85 της διατηρεί τη γοητεία της και δικαίως μαγνητίζει τα βλέμματα όπου κι αν βρεθεί.
H Σοφία Λόρεν, η δημοφιλής ιταλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934  στη Ρώμη και στην καλλιτεχνική της πορεία βραβεύτηκε με όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την ταινία “Η Ατιμασμένη” το 1962 και με τιμητικό όσκαρ το 1991. Εκτός απο ηθοποιός υπήρξε μοντέλο και τραγουδίστρια. Παντρέυτηκε δύο φορές τον ίδιο άνδρα, τον παραγωγό Κάρλο Πόντι με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

1. Είναι θεία της εγγονής του Μπενίτο Μουσολίνι

Η αδερφή της, Μαρία, παντρέυτηκε τον τέταρτο γιο του Μουσολίνι, Ρομάνο. Μαζί του έκανε μια κόρη, την Αλεσάντρα Μουσολίνι, η οποία είναι πολιτικός και έχει διατελέσει ευρωβουλευτής με το κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Με τον Πίτερ Ουστίνοφ. ΑΡ

 

2. Τραυματίστηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου,το λιμάνι και τα εργοστάσια πυρομαχικών στο Ποτσουόλι, κοντά στη Νάπολη όπου ζούσε,  έγιναν συχνά στόχοι βομβιστικών επιθέσεων από τους συμμάχους.

Κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής, καθώς η Σοφία έτρεχε προς το καταφύγιο, χτυπήθηκε από το θραύσμα οβίδας στο σαγόνι.

Στη συνέχεια, η οικογένεια μετακόμισε στη Νάπολη όπου τους φρόντισαν μακρινοί συγγενείς.

3. Δεν έπαιξε ποτέ στο θέατρο

Ο λόγος δεν ήταν άλλος απο το οτι φοβόταν τη σκηνή. Γενικά ήταν ντροπαλή από μικρή.
Όταν μετά τον πόλεμο η  Σοφία και η οικογένειά της επέστρεψαν στο Ποτσουόλι, η γιαγιά της πωλούσε σπιτικό λικέρ από κεράσι στο σαλόνι του σπιτιού της, η μαμά της Ρομίλντα έπαιζε πιάνο, η αδερφή της τραγουδούσε, αλλά η ντροπαλή Σοφία δεν συμμετείχε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Μόνο σέρβιρε και έπλενε τα πιάτα.

Με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι. ASSOCIATED PRESS

 

4.Η μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο

Η Σοφία Λόρεν είναι φανατική οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάπολης.
Τον Μάιο του 2007, όταν η ομάδα της ήταν τρίτη στη Β’ Εθνική, δήλωσε στην αθλητική ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport πως θα έκανε στριπτίζ αν η ομάδα της κατάφερνε να ανέβει την Α’ Εθνική τη σεζόν 2007-08.  Ωστόσο, αν και η ομάδα πέτυχε τον προβιβασμό της στην Α’ Εθνική , η Λόρεν αθέτησε την υπόσχεσή της και δεν έκανε στριπτίζ.

5. Μπλεξίματα με το νόμο

Η Λόρεν γνώρισε τον Κάρλο Πόντι το 1950 κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού ομορφιάς στον οποίο εκείνος ήταν κριτής. Ο Πόντι ήταν παντρεμένος και αργότερα, ενώ ήταν στην Ατλάντα των ΗΠΑ , έβαλε δικηγόρους να του βγάλουν το διαζύγιό του στο Μεξικό από την τότε σύζυγό του Τζουλιάνα και ένα πιστοποιητικό του γάμου του με τη Λόρεν. Η Ιταλία όμως δεν αναγνώριζε τα διαζύγια εκείνη την εποχή και το 1962 το ζευγάρι ακύρωσε τον γάμο του ώστε να αποφύγει την καταδίκη για διγαμία.

Η Λόρεν επίσης έμεινε 18 ημέρες στη φυλακή για φοροδιαφυγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα