Σώμα με Σώμα

Σώμα με Σώμα

Αφηγείται μια ιστορία για ''ακρωτηριασμένους'' ανθρώπους που αναζητούν τα χαμένα τους άκρα σε μια ταινία με ρεαλιστικό σώμα αλλά μελοδραματική καρδιά

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πως πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους σκηνοθέτες, ο Ζακ Οντιάρ

Σε μια μικρή πόλη της Βόρειας Γαλλίας, ο Αλί ξαφνικά βρίσκει τον εαυτό του με ένα πεντάχρονο παιδί στα χέρια του. Ο Σαμ είναι ο γιος του, αλλά δεν τον γνωρίζει καθόλου. Άστεγος, άφραγκος, χωρίς φίλους, βρίσκει καταφύγιο στην αδερφή του στην Αντίμπ της Νότιας Γαλλίας.

Τα πράγματα εκεί βελτιώνονται άμεσα, ειδικά από τη στιγμή που ο Αλί γνωρίζει τη Στεφανί σε ένα καβγά σε ένα κλαμπ. Την οδηγεί στο σπίτι της και της αφήνει το τηλέφωνο του. Είναι φτωχός, εκείνη είναι όμορφη και με πολλή αυτοπεποίθηση. Η Στεφανί εκπαιδεύει όρκες σε ένα θαλάσσιο πάρκο.

Μια παράσταση θα καταλήξει σε τραγωδία, κι ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα θα τους φέρει και πάλι κοντά. Την επόμενη φορά που θα τη δει ο Αλί, εκείνη είναι σε αναπηρικό κοριτσάκι: έχει χάσει τα πόδια της και ο Αλί μοιάζει η μοναδική σανίδα σωτηρίας…

Αυτό που συνδέει τους δύο κεντρικούς ήρωες της νέας ταινίας του Ζακ Οντιάρ («Κοίτα τους Αντρες Οταν Πέφτουν», «Ο Χτύπος που Σταμάτησε η Καρδιά Μου», «Ο Προφήτης») είναι το σώμα.

Το γυμνασμένο σώμα του Αλί που ξεκινάει μια καινούρια ζωή μαζί με τον πεντάχρονο γιο του στην Αντίμπ της Νότιας Γαλλίας, μαθαίνοντας μέρα με τη μέρα τι σημαίνει να είσαι πατέρας.

Το ακρωτηριασμένο σώμα της Στεφανί, μιας εκπαιδεύτριας φαλαινών όρκα που μετά από ένα ατύχημα θα μείνει χωρίς πόδια, χάνοντας όλα όσα θεωρούσε δεδομένα και μαθαίνοντας να «περπατάει» από την αρχή.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Διαβάστε τις κριτικές για τις ταινίες της εβδομάδας

* Aν…

* Οι Πέντε Θρύλοι

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα