”Spring Breakers”: O Χάρμονι Κορίν σέρνει νεαρές κορασίδες στο βούρκο

”Spring Breakers”: O Χάρμονι Κορίν σέρνει νεαρές κορασίδες στο βούρκο

Μία ιστορία τεσσάρων κοριτσιών αποφασισμένα να ταξιδέψουν στη Φλόριντα για τις ανοιξιάτικες διακοπές της πανεπιστημιακής χρονιάς

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Η πιο mainstream και καλύτερη ταινία του Χάρμονι Κορίν μέχρι σήμερα, είναι ένα neon, ποπ όνειρο για την σύγχρονη μετάλλαξη του american dream. Μπορεί να χάνει την δύναμή του όσο προχωρά, αλλά όχι και το fun του.

Η πρώτη σκηνή του φιλμ ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του: δυνατή χορευτική μουσική ντύνει ένα slow mo μοντάζ από αγόρια και κορίτσια σε μια παραλία που χορεύουν γυμνόστηθα, πίνουν και λούζονται με μπύρα, δείχνουν τα στήθη και τους πισινούς τους στην κάμερα, ουρλιάζουν με μια ηδονική τρέλα, σχεδόν εκτός εαυτού.

Αυτό που βλέπεις είναι προφανώς μια στιγμή χαράς, αλλά με κάποιο τρόπο μοιάζει με λεπτομέρειες από έναν πίνακα του Ιερώνυμου Μπος, σε teen εκδοχή, με κάτι όχι ερεθιστικά «βρώμικο», αλλά μάλλον θλιμμένο.

Κάπου ανάμεσα στα δύο κινείται ολόκληρη η ταινία που ακολουθεί τέσσερα κορίτσια αποφασισμένα να ταξιδέψουν στη Φλόριντα για τις ανοιξιάτικες διακοπές της πανεπιστημιακής χρονιάς, ώστε ληστεύουν ένα φαγάδικο για να βρουν τα απαραίτητα χρήματα. Μόνο που εκεί, το ποτό, τα ναρκωτικά, το ξέφρενο πάρτι θα τις φτάσει στη φυλακή, απ όπου θα τις βγάλει ένας gangster και rapper, ο Alien, που θα τις πάρει υπό την προστασία του.

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο και δείτε ένα κλιπ από το φιλμ στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Φεστιβάλ Βενετίας ενώ συμβαίνουν

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα