Στριμάρουν τώρα: Ρένος Χαραλαμπίδης σε ψηφιακή αποκατάσταση και η γένεση του Τόνι Σοπράνο

Στριμάρουν τώρα: Ρένος Χαραλαμπίδης σε ψηφιακή αποκατάσταση και η γένεση του Τόνι Σοπράνο

Σινεμά από το σπίτι, κάθε εβδομάδα. Οι τοπ επιλογές, διαλεγμένες κάθε εβδομάδα από το NEWS 24/7.

Πολλές οι streaming επιλογές στο ελληνικό ίντερνετ, γι’αυτό κι εμείς διαλέγουμε κάθε εβδομάδα τους τοπ τίτλους που αξίζει να δοκιμάσεις. Σήμερα έχουμε το κινηματογραφικό πρίκουελ των “Sopranos”, και μερικές από τις καλύτερες πρόσφατες ελληνικές ταινίες – αλλά και μια παλαιότερη, σε ψηφιακή αποκατάσταση για πρώτη φορά, την “Καρδιά του Κτήνους” του Ρένου Χαραλαμπίδη. Συν μία σειρά που αξίζει να ανακαλύψεις.

***

Η Καρδιά του Κτήνους

Με βάση το μυθιστόρημα του Πέτρου Τατσόπουλου, ο Ρένος Χαραλαμπίδης υπογράφει ένα ρέκβιεμ για όλους τους υπεράνω, με ήρωες βγαλμένους από τις ταινίες του Τζιμ Τζάρμους που ζουν καταστάσεις οι οποίες προοικονομούν την, περίφημη πια, ελληνική κρίση. Σε ψηφιακή αποκατάσταση για πρώτη φορά.

Στην ταινία, οι ανώτατες σπουδές φιλοσοφίας έχουν κάνει τον Στέφανο ν’ αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους ως κατώτερούς του. Όταν απολύεται από το στρατό, θεωρεί ότι ο κόσμος του ανήκει. Στην πραγματικότητα του ανήκουν μόνο τα χρέη της μητέρας του, που μόλις απεβίωσε, κι η απόρριψη της άλλοτε αφοσιωμένης ερωμένης του. Ο Τσακίρης, φίλος από το σχολείο, που έχει να τον δει από τότε κι όλα αυτά τα χρόνια διέπρεψε στο έγκλημα, του προτείνει να ληστέψουν μια τράπεζα.

Στριμάρει: Cinobo

Οι Άγιοι της Μαφίας

Σε μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της ιστορίας του Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ, ο νεαρός Τόνι Σοπράνο έχει σαν είδωλο τον θείο του, Ντίκι Μολτισάντι (πατέρα του Κρίστοφερ), ενώ γύρω του αντίπαλες συμμορίες σκοτώνονται για τον έλεγχο σε μια πόλη κοινωνικά διχασμένη και γεμάτη διαφυλετικές εντάσεις. Η πολυδιαφημισμένη ταινία-πρίκουελ του “Sopranos”, της πιθανώς καλύτερης σειράς στην ιστορία της τηλεόρασης, είναι γεμάτη με αναφορές και πρόσωπα από το θρυλικό σόου του ΗΒΟ όμως, πιασμένο ανάμεσα σε μια κοινωνική χαρτογράφηση την οποία δεν εξυπηρετεί και στην ανάπτυξη προσώπων που σχετίζονται με τον μετέπειτα θρύλο του Τόνι Σοπράνο, μοιάζει τελικά αναποφάσιστο τι ακριβώς είναι. Δεν είναι πάντως κακό (και αξίζει αν μη τι άλλο, για την παρουσία του νεότερου Γκαντολφίνι στο ρόλο που έκανε θρυλικό ο πατέρας του) και ιδιαίτερα οι φανς της σειράς αξίζει να το δουν τώρα που είναι άμεσα προσβάσιμο στο σπίτι.

Στριμάρει: Vodafone TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τα 10 καλύτερα επεισόδια του “Sopranos”

Winona

Τέσσερις κοπέλες σε μια παραλία παίζουν, λένε ιστορίες η μία στην άλλη, διασκεδάζουν. Αλλά δεν ξέρουν -ή ξέρουν;- γιατί είναι πραγματικά εκεί. Η ταινία του The Boy (“Νήμα”) είναι δομημένη με ένα τρόπο που ευνοεί την ανακάλυψη δίχως να γνωρίζει ο θεατής πολλά-πολλά. Μέσα από λίγα υλικά ή ένα και μόνο σκηνικό, o σκηνοθέτης καταφέρνει να πιάσει μια αλληγορική ιδέα και να τη μετατρέψει σε έναν ολόκληρο χειροπιαστό κόσμο τον οποίο γεμίζουν οι ήρωες και ηρωίδες του, άτομα καθορισμένα από ένα τους τραύμα ή ένα τους πάθος.

Το εντυπωσιακό κουαρτέτο ηθοποιών αποτελείται από τις Ανθή Ευστρατιάδου, Δάφνη Πατακιά, Σοφία Κόκκαλη και Ηρώ Μπέζου, οι οποίες ενσαρκώνουν τις 4 κοπέλες, πλάθοντας όχι απλά διακριτούς αλλά ολοκληρωμένους χαρακτήρες μέσα από διάσπαρτες εικόνες, μέσα από θραύσματα, συνθέτοντας έναν σαρωτικό χάρτη συναισθημάτων καθώς η πλήρης αλήθεια του φιλμ έρχεται σταδιακά σε focus. Η αλήθεια των όσων επικοινωνούνται, περί αδελφικότητας, αγάπης, φιλίας, περί δυσαναπλήρωτων κενών και περί κοινών, αναφαίρετων εμπειριών, κάνει τη “Winona” ένα ακόμα αληθινά μοναδικό και απολύτως προσωπικό φιλμ-εμπειρία, από τον πιο ιδιοσυγκρασιακό δημιουργό αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Στριμάρει: Videorama | Viva

Μην Κοιτάτε Πάνω

Δύο επιστήμονες ανακαλύπτουν έναν κομήτη σε τροχιά πρόσκρουσης προς τη Γη, με το αναμενόμενο αποτέλεσμα να είναι ο αφανισμός του πλανήτη. Όμως οι προειδοποιήσεις τους δεν βρίσκουν αντίκρυσμα: Πρώτα ο Λευκός Οίκος τους αγνοεί επειδή έρχονται εκλογές και μια επικείμενη καταστροφή του πλανήτη θα κόστιζε σε ψήφους(!), κι ύστερα το τηλεοπτικό κοινό ακούει τα λόγια τους σαν ένα ακόμη ανώδυνο θεματάκι της πρωινής ζώνης. Όσο όμως ο κομήτης πλησιάζει, η ανθρωπότητα θα πρέπει να λάβει κάποιες αποφάσεις. Νέος Άνταμ ΜακΚέι μετά το “Vice” και το “Big Short”, με ένα all-star καστ που μετρά Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Λόρενς, Μέριλ Στριπ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζόνα Χιλ, Τίμοθι Σαλαμέ.

Στριμάρει: Netflix

Δεν Θέλω Να Γίνω Δυσάρεστος, Αλλά Πρέπει Να Μιλήσουμε Για Κάτι Πολύ Σοβαρό

Ο Άρης είναι πετυχημένο στέλεχος εταιρείας που μια μέρα μαθαίνει πως είναι φορέας ενός φονικού ιού που μεταδίδεται σεξουαλικά και είναι φονικός μόνο για τις γυναίκες. Καθώς η αναζήτηση του εμβολίου εντείνεται, ο Άρης πρέπει να ενημερώσει όλες τις πρώην του προσπαθώντας να μάθει ποια του μετέδωσε τον ιό. Μέσα από την ισορροπία δραματικής βαρύτητας και μαύρου χιούμορ, και χάρη στον αποστασιοποιημένα quirky χαρακτήρα των αισθητικών της στοιχείων, η ταινία πετυχαίνει μια μίξη τραβηγμένου κόνσεπτ και υπαρξιακής αναζήτησης φτάνοντας σε ένα αξιομνημόνευτο αποτέλεσμα. Με επιρροές Τζάρμους και λογοτεχνία του φανταστικού και με Βαγγέλη Μουρίκη σε έναν ιδιοσυγκρασιακό β’ ρόλο.

Στριμάρει: Videorama | Viva

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πώς συνδέεται ένας φονικός ιός και πολλοί κατεστραμμένοι έρωτες; Συνέντευξη με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Γιώργο Γεωργόπουλο

+ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ

Cobra Kai (Σεζόν 1-3)

Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της 4ης σεζόν, ένα ωραιότατο εορταστικό viewing μπορεί να είναι αυτό το σόου, ένα απρόσμενα γλυκό και έξυπνο σίκουελ της κλασικής εφηβικής απόλαυσης “Karate Kid”. Χρόνια μετά τα γεγονότα των ταινιών, με τους ήρωες των τότε φιλμ να είναι πλέον καταβεβλημένοι από τη ζωή ενήλικες, η συναναστροφή τους με μια νέα γενιά «μαχητών» τους βοηθά να δουν ξανά τον κόσμο από την αρχή. Η σειρά είναι γεμάτη αναφορές και κλεισίματα του ματιού που συχνά είναι εκεί απλά ως ευκολία, όμως βαθιά στην καρδιά του όλου εγχειρήματος υπάρχει πάθος και μια κάποια ευαισθησία, καθώς ακολουθούμε πάλαι ποτέ εφηβικά είδωλα και νυν μεσήλικες που προσπαθούν να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που αλλάζει, αφήνοντάς τους πίσω. Οι 3 υπάρχουσες σεζόν φεύγουν νεράκι, η 4η έρχεται την πρωτοχρονιά.

Στριμάρει: Netflix

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα