Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου

Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου

Διασκευάζοντας το βιβλίο της Πατρίσια Χάισμιθ, ο Χοσεΐν Αμινί πετυχαίνει την αναπαράσταση της εποχής και μια παλιομοδίτικη αίσθηση αγωνίας, αν και μένει λίγο περισσότερο στην επιφάνεια της ιστορίας του.

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Ελλάδα, 1962. Ο χαρισματικός Τσέστερ, και η σύζυγος του Κολέτ, φτάνουν στην Αθήνα. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, γνωρίζουν τον Ράινταλ, έναν νεαρό Αμερικάνο, που εργάζεται εκεί ως ξεναγός, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζει να εξαπατά τουρίστες. Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ, και τη φινέτσα του Τσέστερ, δέχεται την πρόσκληση τους για δείπνο. Δεν είναι όλα όμως όπως φαίνονται. Όταν τους επισκέπτεται, ο Τσέστερ ζητά από το Ράινταλ, να τον βοηθήσει να μεταφέρει έναν φαινομενικά αναίσθητο άντρα, που ισχυρίζεται ότι μόλις του επιτέθηκε. Συμφωνεί, αλλά καθώς τα γεγονότα εναλλάσονται, βρίσκει τον εαυτό του σε κίνδυνο, κι ανίκανο να αντιδράσει.

Η Πατρίτσια Χάισμιθ ήταν ιδανική στο να χτίζει ιστορίες για γοητευτικούς μικροκακοποιούς ή ακόμη κι εγκληματίες, ανθρώπους στο περιθώριο μιας κοινωνικά αποδεκτής συμπεριφοράς, κάνοντάς τους την ίδια στιγμή να μοιάζουν γοητευτικοί και συμπαθείς, τόσο ώστε να σε κάνουν εκ προοιμίου να παίρνεις το μέρος τους. Επενδύοντας στο ψυχολογικό πορτρέτο τους μέσα από την πλούσια απολαυστική γραφή της, μεταμόρφωνε χαρακτήρες ξεκάθαρα προβληματικούς, όπως για παράδειγμα ο Τομ Ρίπλεϊ σε ήρωες και μάλιστα για περισσότερα από ένα βιβλία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα