“Τα Σινεμά της Αθήνας” ένα υπέροχο βιβλίο για τους Αθηναϊκούς κινηματογράφους από τον Δημήτρη Φύσσα

“Τα Σινεμά της Αθήνας” ένα υπέροχο βιβλίο για τους Αθηναϊκούς κινηματογράφους από τον Δημήτρη Φύσσα

Αποτελεί μια μοναδική λεπτομερή καταγραφή των Αθηναϊκών κινηματογράφων από το 1896 έως και το 2013, με πλήθος χρήσιμων και συχνά διασκεδαστικών λεπτομερειών. Το καλύτερο; Είναι ελεύθερα διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Πρόκειται για ένα αλφαβητικό λεξικό 960 σελίδων που περιλαμβάνει 650 λήμματα και αναφέρεται σε 550 κινηματογράφους της Αθήνας, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν πάψει να υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια.

Οπως λέει ο συγγραφέας, στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται «Όλων των ειδών οι κινηματογράφοι: χειμωνιάτικοι και θερινοί, εντοπισμένοι και μη, λαϊκοί και κυριλέ, κανονικοί και τσοντάδικα, διατηρητέοι και όχι, βραχύβιοι και μακρόβιοι, κατεδαφισμένοι, κουφάρια ή σε λειτουργία κλπ».

Για την δημιουργία του βιβλίου, ο Δημήτρης Φύσσας χρειάστηκε να επενδύσει «10 χρόνια δουλειάς: επιτόπια έρευνα σε οικόπεδα, 300 περίπου προφορικές μαρτυρίες (άνθρωποι του κλάδου συν θεατές), προγράμματα, εισιτήρια, εφημερίδες, βιβλία, μπλογκ, χειρόγραφα, σκίτσα, περιοδικά, φιλμ».

Το κάθε λήμμα περιλαμβάνει την ονομασία και την διεύθυνση του κινηματογράφου, πληροφορίες και στοιχεία, ερευνητικά περιστατικά, προσωπικές, λογοτεχνικές ή κινηματογραφικές αναφορές, κάποιες από τις ταινίες που έχει προβάλει, σχόλια για τον χώρο, προσωπικές μαρτυρίες ή αναφορές στον τύπο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα