Thank you Mr. President! Ο Αλεξάντερ Πέιν μιλάει στο Flix

Thank you Mr. President! Ο Αλεξάντερ Πέιν μιλάει στο Flix

Σε λίγες ώρες καταφθάνει στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει καθήκοντα Προέδρου της Κριτικής Επιτροπής του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Πριν μιλήσει σε όλους και για όλα, το Flix τον απομονώνει για μια προσωπική βόλτα στη δική του «Nebraska».

Eπιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Ηταν το πρώτο πράγμα που μας είπε, όταν συναντηθήκαμε. «Με έχουν καλέσει να έρθω φέτος στη Θεσσαλονίκη ως Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του φεστιβάλ. Νομίζω ότι θα το κάνω. Το αγαπώ το φεστιβάλ. Εχω έρθει πια αρκετές φορές κι έχω τις καλύτερες εμπειρίες. Και σε τέτοιες εποχές ειδικά, θέλω να βρίσκομαι όσο γίνεται συχνότερα στην Ελλάδα. Ξέρετε, όσοι παρακολουθούμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα από απόσταση, είμαστε λίγο πιο προστατευτικοί απέναντί της. Συνεχώς σκεφτόμαστε “εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;” Θα είναι χαρά μου. Αρκεί, να βγαίνει το πρόγραμμα…»

Το πρόγραμμα βγήκε κι ο Αλεξάντερ Πέιν είναι κάποιος που κρατά το λόγο του. Σε λίγες ώρες θα περπατά στο λιμάνι και στην Αριστοτέλους, θα βλέπει ταινίες μαζί με την επιτροπή του, θα συνομιλεί με τους ανθρώπους του χώρου, κι από το λίγο που τον έχουμε ζήσει, θα συνομιλεί με τους ανθρώπους… γενικότερα.

Στο κλείσιμο της διοργάνωσης θα παρουσιάσει την νέα του ταινία, το «Nebraska», μία τρυφερή, ασπρόμαυρη, προσωπική μπαλάντα, που στο φεστιβάλ Καννών είχε αποσπάσει το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον ακαταμάχητο πραγματικά Μπρους Ντερν. Λίγο πριν τη δείτε λοιπόν, κι από το Ολύμπιον μεταφερθείτε στην καρδιά της ξεχασμένης Αμερικής, για να ανακαλύψετε ότι όσα μας πονούν και όσα μας αφορούν είναι παντού ίδια, ελάτε μαζί μας.

Το Flix εξασφάλισε ένα δικό του ταξίδι δρόμου, μία επιστροφή στις ρίζες του σκηνοθέτη, μέσα από μία συζήτηση που θα θυμόμαστε για καιρό….

Διαβάστε την συνέχεια του κειμένου στο flix.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα