“The Day the Clown Cried”: Η πιο διάσημη ταινία του Τζέρι Λούις που δεν είδε ποτέ κανείς!

“The Day the Clown Cried”: Η πιο διάσημη ταινία του Τζέρι Λούις που δεν είδε ποτέ κανείς!

Διάσημο τόσο για τα προβλήματα στην παραγωγή του όσο και για το γεγονός πως δεν το είδε ποτέ κανείς, το «The Day the Clown Cried» του 1973 οδήγησε τον Τζέρι Λούις στην τρέλα και θα χρειαζόντουσαν σαράντα χρόνια για να δει κάποιος περίπου πως μοιάζει.

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Ο Τζέρι Λούις είχε δίκιο όταν αρνήθηκε το 1971 να πρωταγωνιστήσει στο «The Day the Clown Cried», την ιστορία ενός κλόουν που συλλαμβάνεται από τους Ναζί και καταλήγει σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης προσπαθώντας να αξιοποιήσει το ταλέντο του προκειμένου να διασκεδάζει τα παιδιά μέσα στις φρικτές συνθήκες του επικείμενου θανάτου τους.

«Η σκέψη και μόνο του να υποδυθώ τον Χέλμουτ με τρόμαζε», δηλώνει ο Τζέρι Λούις στην αυτοβιογραφία του «Jerry Lewis in Person», ενώ θυμάται τη συνομιλία του με τον παραγωγό Νέιθαν Βασμπέργκερ, ο οποίος του είχε προτείνει το πρότζεκτ: «Γιατί δεν δοκιμάζεις τον Σερ Λόρενς Ολίβιε; Εννοώ πως αυτός δεν βρίσκει καθόλου δύσκολο να πεθάνει από ασφυξία παίζοντας τον Αμλετ. Η δική μου περιοχή είναι η κωμωδία, κύριε Βασμπέργκερ και μου ζητάτε να οδηγήσω αβοήθητα παιδιά στους θαλάμους αερίων; Πως θα το καταφέρω;».

Ο Λούις αναφερόταν στο φινάλε της ταινίας, όταν μετά από πολλές προσπάθειες να αλλάξει το κλίμα μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και αφού δεν υπάρχει καμία ελπίδα για αποφυλάκισή του, ο ήρωάς του τιμωρείται με το να είναι υπεύθυνος του να μεταφέρει παιδιά στο Αουσβιτς.

Ξαναδιαβάζοντας το σενάριο των Τζόαν Ο’ Μπράιεν και Τσαρλς Ντέντον, ο Λούις ωστόσο άλλαξε γνώμη και σκέφτηκε πως θα μπορούσε να δώσει κάτι διαφορετικό στο ρόλο και την ιστορία τόσο ως ηθοποιός όσο και ως σκηνοθέτης. Δέχθηκε να κάνει την ταινία, αφού πρώτα ολοκλήρωνε τις εμφανίσεις του στο Λας Βέγκας και τον Φεβρουάριο του 1972 ταξίδεψε στο Νταχάου και το Αουσβιτς, δουλεύοντας ταυτόχρονα πάνω στο σενάριο.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα