The Deep

The Deep

Μια αληθινή ιστορία επιβίωσης στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού κινηματογραφημένη με ενδιαφέρον, αλλά όχι με όσο «τολμηρό» κι ουσιώδη τρόπο θα της άξιζε

Ο Γκούλι είναι ένας απολύτως φυσιολογικός άνθρωπος που ζει σε μια ήρεμη πόλη της νότιας Ισλανδίας. Η ζωή κυλά αργά σε ένα τόσο μικρό μέρος χωρίς κάτι ιδιαίτερο να συμβαίνει, εκτός ίσως από τα ξεσπάσματα της φύσης, όπως η έκρηξη ηφαιστείου που ανάγκασε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, το 1973.

Εντεκα χρόνια μετά, κάτι καινούριο θα αναστατώσει τη ζωή τους. Ενα βράδυ ο Γκούλι θα βγει με το αλιευτικό σκάφος και τους συναδέλφους του για ψάρεμα. Η κακοκαιρία όμως θα ανατρέψει το μικρό σκάφος με αποτέλεσμα οι φίλοι του να χάσουν τη ζωή τους και ο ίδιος να βρεθεί για 6 ώρες μέσα στην παγωμένη θάλασσα, προσπαθώντας να σωθεί. Ενώ όμως η επιστροφή του πίσω στην πόλη, φαίνεται να είναι το τέλος της ταλαιπωρίας του, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πολλοί απορούν πώς κατάφερε να αντέξει σε θερμοκρασίες που ένας απλός άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει μόνο για 20 λεπτά. Αλλοι τον θεωρούν ήρωα. Και άλλοι αναρωτιούνται γιατί αυτός και όχι οι δικοί τους άνθρωποι. Βασισμένο σε πραγματική ιστορία.

Η ιστορία του φιλμ ακούγεται αληθινά συναρπαστική κι εξηγεί γιατί ο άνδρας που επιβίωσε από τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού, μεταμορφώθηκε σε κάτι σαν εθνικό ήρωα της Ισλανδίας, μιας χώρας που έχει μια άρρηκτη σχέση με τον άγριο ωκεανό που την περιβάλλει.

Το φιλμ του Κορμάκουρ έχει λοιπόν όλα τα στοιχεία για να μεταμορφωθεί σε μια ναυτική περιπέτεια και μια υπαρξιακή τραγωδία, μια ακτινογραφία της νοοτροπίας και της ψυχής μιας χώρας τόσο αφιλόξενης, όπου κάθε ζωή μοιάζει από μόνη της με μια ιστορία επιβίωσης….

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα