The Matrix Resurrections: Οι πρώτες αντιδράσεις – Ποιοι ηθοποιοί επιστρέφουν και ποιοι όχι

The Matrix Resurrections: Οι πρώτες αντιδράσεις – Ποιοι ηθοποιοί επιστρέφουν και ποιοι όχι
Ο Neo (Κίανου Ριβς) καλείται πάλι, να διαλέξει μεταξύ κόκκινου και μπλε χαπιού, επιλέγει το κόκκινο και ακούγεται το "it's time to fly". YouTube

Το "Matrix 4" (The Matrix Resurrections) με τον Keanu Reeves και την Carrie-Anne Moss, έκανε την δημοσιογραφική του πρεμιέρα και οι πρώτες κριτικές έχουν μπερδέψει τους θαυμαστές της ταινίας.

Το Matrix 4 ή “The Matrix Ressurections”, όπως είναι ο επίσημος τίτλος, έκανε την δημοσιογραφική του πρεμιέρα μέσα στην εβδομάδα και οι πρώτες αντιδράσεις από τους κριτικούς ταινιών και τους δημοσιογράφους είναι εδώ.

Οι πρώτες αντιδράσεις στην πλατφόρμα του Twitter δείχνουν ότι η ταινία έχει προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα στο κοινό. Ορισμένοι κάνουν λόγο για “love story”, ενώ άλλοι μιλούν “κωμωδία”. Οι περισσότερες κριτικές ωστόσο χαρακτηρίζουν την ταινία ως καταπληκτική.

Η κριτικός κινηματογράφου Courtney Howard δηλώνει ενθουσιασμένη με την τέταρτη ταινία Matrix:

Ο Nigel Smith του περιοδικού People, μεταξύ άλλων βρήκε την ταινία πιο διασκεδαστική από τα προηγούμενα σίκουελ.

Ποιοι ηθοποιοί επιστρέφουν και ποιοι όχι

Στην ταινία ο Keanu Reeves και η Carrie-Anne Moss επιστρέφουν ως Neo και Trinity, παρά το γεγονός ότι και οι δύο χαρακτήρες ήταν νεκροί στο τέλος του The Matrix Revolutions .

Ο Reeves εξήγησε την απόφασή του να επιστρέψει, λέγοντας : “Η Lana Wachowski έγραψε ένα όμορφο σενάριο και μια υπέροχη ιστορία που μου έκανε απήχηση. Αυτός είναι ο μόνος λόγος για να το κάνω.”

Ο πρωταγωνιστής του Matrix, Keanu Reeves (Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File) Evan Agostini/Invision/AP


Η Lana Wachowski έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει η ίδια μαζί με τους David Mitchell και Aleksandar Hemon. Στη νέα ταινία θα δούμε, επίσης την Jada Pinket Smith που επιστρέφει στον ρόλο της ως Niobe από τις ταινίας Revolutions και Reloaded.

Στις νέες προσθήκες του καστ βλέπουμε επίσης τους Christina Ricci, Jessica Henwick, Jonathan Groff, Priyanka Chopra Jonas και τον αγαπημένο Neil Patrick Harris.

Ο Μορφέας του Laurence Fishburne είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες στην κινηματογραφική ιστορία, ωστόσο αυτή τη φορά θα δουμε μια αναδιαμόρφωση του συγκεκριμένου χαρακτήρα της ταινίας.

Ο Yahya Abdul-Mateen αναλαμβάνει το ρόλο του νεαρού Morpheus , αφήνοντας τον σημερινό Morpheus έξω από την εξίσωση. Ο Laurence Fishburne είχε δηλώσει στο Collider το καλοκαίρι του 2021 πως “Θα έπρεπε να ρωτήσετε τη Lana Wachowski γιατί, γιατί δεν έχω απάντηση για αυτό”

Ακόμη, ο Fishburne είχε πει στο Entertainment Tonight για την επιλογή της σκηνοθέτη: “Δεν μου ζητήθηκε να συμμετάσχω μαζί τους , κάτι που είναι εντάξει. Είμαι αισιόδοξος ότι θα είναι υπέροχο και θα ικανοποιήσει το κοινό και ότι ο κόσμος θα το λατρέψει.”

Η υπόθεση

Είκοσι χρόνια μετά τα γεγονότα του The Matrix Revolutions , ο Neo ζει μια φαινομενικά συνηθισμένη ζωή με την αρχική του ταυτότητα ως Thomas A. Anderson στο Σαν Φρανσίσκο, με έναν θεραπευτή που του συνταγογραφεί μπλε χάπια για να αντιμετωπίσει τα περίεργα και αφύσικα πράγματα που περιστασιακά βλέπει.

Γνωρίζει επίσης μια γυναίκα που φαίνεται να είναι η Trinity , αλλά κανένας από τους δύο δεν αναγνωρίζει τον άλλον. Ωστόσο, όταν μια νέα έκδοση του Μορφέα του προσφέρει το κόκκινο χάπι και ανοίγει ξανά το μυαλό του στον κόσμο του Matrix, ο οποίος έχει γίνει πιο ασφαλής και επικίνδυνος.

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα θα γίνει την Τετάρτη 22η Δεκεμβρίου στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα