Θεσσαλονίκη 2013: Συνέντευξη Τύπου της Κριτικής Επιτροπής

Θεσσαλονίκη 2013: Συνέντευξη Τύπου της Κριτικής Επιτροπής

Ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Πέιν και η κριτική επιτροπή που θα αποφασίσει φέτος για τα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος έδωσαν πριν λίγη ώρα την επίσημη συνέντευξη Τύπου τους.

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Στην Αποθήκη Γ’, την καρδιά και σημείο συνάντησης όλων των παράλληλων εκδηλώσεων του φεστιβάλ, κατέφθασαν πριν από λίγο οι Σκοτ Φούντας (κριτικός κινηματογράφου του Variety), Αντα Σόλομον (παραγωγός από την Ρουμανία), Εντουάρ Ουαϊντρόπ (κριτικός κινηματογράφου και καλλιτεχνικός διευθυντής του Δεκαπενθήμερου των Καννών) και Κωνσταντίνος Βήτα (μουσικός), μαζί με τον Πρόεδρο τους, σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν για να δώσουν την επίσημη συνέντευξη Τύπου της κριτικής επιτροπής του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Τους παρουσίασε και υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης.

«Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος που πετύχαμε να φέρουμε στην Θεσσαλονίκη μία τόσο εκπληκτική σύνθεση επιτροπής. Ολα τα μέλη της είναι εξαιρετικά επιτυχημένοι επαγγελματίες στον κινηματογραφικό χώρο. Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν, ο οποίος μας έχει κάνει την τιμή να έρθει πολλές φορές στο φεστιβάλ για να παρουσιάσει τις ταινίες του. Επίσης μαζί μας ο έγκριτος κριτικός του Variety, Σκοτ Φούντας, η τόσο σημαντική παραγωγός από την Ρουμανία Αντα Σόλομον, την οποία δεν ξέρω ακόμα πώς την πείσαμε να έρθει, ο Γάλλος κριτικός κινηματογράφου που η δουλειά του στο τμήμα Δεκαπενθήμερου των Καννών είναι τόσο σημαντική και ο Κωνσταντίνος Βήτα που θεωρώ προσωπική τιμή ότι ήρθε για να πάρει μέρος στην επιτροπή…»

Το Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ φέτος συγκεντρώνει δεκατέσσερις πρώτες ή δεύτερες ταινίες νέων δημιουργών απ’ όλον τον κόσμο, ανάμεσα στις οποίες και τις δύο ελληνικές συμμετοχές: την  «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», ντεμπούτο της Ελίνας Ψύκου με παγκόσμια πρεμιέρα στο Forum του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και το «Wild Duck», ντεμπούτο μεγάλου μήκους και αυτό του Γιάννη Σακαρίδη που έκανε την πρεμιέρα του στο πρόγραμμα «City to City» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο…

Δείτε την συνέχεια του κειμένου στο flix.gr

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα προβολών του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκηςκαι μην ξεχνάτε να ενημερώνεστε από το  ειδικό τμήμα του Flix που θα ανανεώνεται συνεχώς προκειμένου να σας μεταφέρει κάθε στιγμή τι συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες του Φεστιβάλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα