Θεσσαλονίκη 2013: τι να δείτε σήμερα Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Θεσσαλονίκη 2013: τι να δείτε σήμερα Σάββατο 9 Νοεμβρίου

Το Flix προτείνει καθημερινά τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το 54ο Φεστιβάλ πλησιάζει στο τέλος του: απόδειξη ότι το Ολύμπιον σήμερα είναι «κλεισμένο» για την τελετή λήξης, την απονομή των βραβείων και την προβολή του [«Νεμπράσκα» του Αλεξάντερ Πέιν](διαβάστε περισσότερα για την ταινία)](http://flix.gr/news/im-running-out-of-time-treiler-gia-to-nebraska-toy.html), μόνο με προσκλήσεις σήμερα, παρότι επαναλαμβάνεται αύριο, Κυριακή, στις 17.30 στο Ολύμπιον για το κοινό.

Για να κάνετε, ωστόσο, την έκπληξη, μπορείτε να επιλέξετε για σήμερα να βυθιστείτε στο σύμπαν της μικρού μήκους ταινίας, βλέποντας τις «Βρεβευμένες Ταινίες Μικρού Μήκους του Διεθνούς Φεστιβάλ Δράμας 2013», στην Τώνια Μαρκετάκη, σε δύο προβολές, στις 19.30 και στις 22.15. Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες του φετινού Φεστιβάλ Δράμας εδώ.

Από τις σημερινές προβολές του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης λοιπόν (διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ) σας προτείνουμε:

Ενδιάμεσος Σταθμός (L’ escale) του Καβέ Μπαχτιαρί / Ανοιχτοί Ορίζοντες Αμείλικτο ντοκιμαντέρ, η ταινία καταθέτει μια εκ των έσω ματιά στο κρίσιμο μεταναστευτικό ζήτημα. Ο σκηνοθέτης έζησε μαζί με μια ομάδα παράνομων μεταναστών και κινηματογράφησε την σκληρή καθημερινότητά τους στη σύγχρονη Αθήνα. Ο Ιρανικής καταγωγής Καβέ Μπαχτιαρί, πολίτης της Ελβετίας, αφού στα οχτώ του χρόνια η οικογένειά του μετακόμισε εκεί, ανακαλύπτει το πόσο μεγάλη τύχη και δύναμη, είναι να κατέχει ένα ευρωπαϊκό διαβατήριο, όταν αποφασίζει να επισκεφτεί την Αθήνα όπου ο ξάδελφος του, βρίσκεται, εδώ και μερικούς μήνες, κολλημένος στην προσπάθειά του να φύγει από τη χώρα. Το φιλμ έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε περισσότερα και δείτε κλιπ από το «L’ Escale» εδώ. 15.00 / Τζον Κασσαβέτης…

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο flix.gr

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα