Θεσσαλονίκη 2013: τι να δείτε σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

Θεσσαλονίκη 2013: τι να δείτε σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

Το Flix προτείνει καθημερινά τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

“Wild Duck” του Γιάννη Σακαρίδη / Διεθνές Διαγωνιστικό Ο Δημήτρης θα αναλάβει να εξιχνιάσει μια υπόθεση υποκλοπών, παρά την αντίδρασή του στα κρυφά σχέδια της εταιρείας που τον μισθώνει, κυρίως επειδή όταν τον συναντάμε βρίσκεται σε μια φάση που προσπαθεί να βρει ένα νέο σημείο εκκίνησης διαγράφοντας την παλιά του ζωή, είναι έτοιμος να ταξιδέψει μέχρι τη γενέτειρά του για να πουλήσει γη και χρειάζεται επειγόντως χρήματα.

Σε μια περίεργη συγκυρία επικαιρότητας, η πλοκή του “Wild Duck” ασχολείται με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων και τον “βρώμικο” κόσμο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ένα θέμα το οποίο αγγίζει για πρώτη φορά το ελληνικό σινεμά, αποκόβοντάς το από τη συνομωσιολογική του διάσταση στις σύγχρονες κοινωνίες και φέρνοντάς το στο κέντρο μιας ανθρώπινης διαπροσωπικής ιστορίας που αφορά πολλούς περισσότερους. Στην πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, ο Γιάννης Σακαρίδης αφηγείται μια τρυφερή διαπροσωπική ιστορία με φόντο την Ελλάδα της κρίσης, έχοντας στο κέντρο της δύο συγκλονιστικές ερμηνείες από τον Αλέξανδρο Λογοθέτη και την Θέμιδα Μπαζάκα. Το φιλμ έκανε την πρεμιέρα του στο φετινό Φεστιβάλ του Τορόντο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix.gr

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα