Το Φεστιβάλ Βενετίας διαλέγει Μίρα Ναΐρ για επίσημη πρεμιέρα

Το Φεστιβάλ Βενετίας διαλέγει Μίρα Ναΐρ για επίσημη πρεμιέρα

Το 69ο Φεστιβάλ Βενετίας, που θα διαρκέσει από τις 29 Αυγούστου ως τις 8 Σεπτεμβρίου, θ’ ανοίξει την αυλαία του με τον "Απρόθυμο Φονταμενταλιστή" της Μίρα Ναΐρ

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού

Η Ινδή σκηνοθέτης, παλιά γνώριμη του Φεστιβάλ Βενετίας, η Μίρα Ναΐρ, θα έχει όλους τους προβολείς στραμμένους επάνω της στις 29 Αυγούστου, καθώς η νέα της ταινία, “Ο Απρόθυμος Φονταμενταλιστής” (“The Reluctant Fundamentalist”) θ’ αποτελέσει την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ.

Η Μίρα Ναΐρ είχε αποσπάσει στη Βενετία το Βραβείο Σεναρίου το 1991, για την ταινία “Mississippi Masala” και είχε κερδίσει το Χρυσό Λιοντάρι το 2001 για το “Monsoon Wedding”. Το 2011 επισκέφθηκε… εν συντομία στο Φεστιβάλ, με μια μικρού μήκους στο σπονδυλωτό “11’9’’01 September 11”, για το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο UNESCO.

Φέτος, η Ινδή σκηνοθέτης, γνωστή για τη μοντέρνα εκδοχή του φολκλόρ που υιοθετεί στις ταινίες της, την πολιτική – κοινωνική ματιά και τον ρομαντισμό της, επιστρέφει στο Φεστιβάλ Βενετίας (και στη θεματολογία της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001) με την ταινία “Ο Απρόθυμος Φονταμενταλιστής”.

Το φιλμ βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Πακιστανού συγγραφέα Μοχσίν Χαμίντ (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πάπυρος), που κυκλοφόρησε το 2007, μεταφράστηκε σε πάνω από 25 γλώσσες, έγινε best seller διεθνώς, επιλέχθηκε στο shortlist του Man Booker Prize, έφτασε στο νούμερο 4 της ετήσιας λίστα των New York Times και συμπεριλήφθηκε από την Guardian στη λίστα με τα πιο χαρακτηριστικά και επιδραστικά μυθιστορήματα της δεκαετίας των ‘00s.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Σύντομο φροντιστήριο για το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα