To Ιράν ετοιμάζει τη δική του εκδοχή του «Argo»

To Ιράν ετοιμάζει τη δική του εκδοχή του «Argo»
© 2012 Warner Bros. Entertainment Inc.

Δεν είναι είδηση ότι το καθεστώς του Ιράν έχει καταδικάσει την ταινία του Μπεν Αφλεκ. Είναι όμως είδηση ότι η Ιρανική κυβέρνηση ετοιμάζει τη δική της κινηματογραφική εκδοχή του «Argo» και της ιστορίας διάσωσης των αμερικανικών διπλωματών το 1979.

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Όσο περιμένουμε τι θα κάνει το «Argo» στην αυριανή τελετή των Χρυσών Σφαιρών και τι πιθανότητες έχει να συναγωνιστεί τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και το «Lincoln» του στα Οσκαρ, μία νέα είδηση κυκλοφορεί στην κινηματογραφική αγορά: σύμφωνα με τους New York Times, μία ιρανική ταινία ετοιμάζεται για να εκθέσει τα γεγονότα από την πλευρά του Καθεστώτος.

Η ταινία θα λέγεται «The General Staff» και σκηνοθέτης της θα είναι ο Αταολάχ Σαλμανιάν (σύμφωνα με πηγές ένας μέχρι τώρα βοηθός σκηνοθέτης, μέλος συνεργείου και ηθοποιός). Ο Σαλμανιάν υπογράφει και το σενάριο, ενώ παραγωγοί είναι το Κέντρο Κινηματογράφου του Ιράν και η ίδια η κυβέρνηση.

Για την ιστορία, όταν κυκλοφόρησε το «Argo» το περασμένο φθινόπωρο, το Ιράν είχε αντιδράσει αμέσως, απαγορεύοντάς το στους εγχώριους κινηματογράφους και κατηγορώντας τον Αφλεκ ότι «προωθεί στην Ισλαμοφοβία».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Flix

Μπεν Αφλεκ: Ο σκηνοθέτης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα