Το Vanity Fair αποκαλύπτει τις «μυστικές ακροάσεις» της Σαϊεντολογίας για να βρουν νύφη στον Τομ Κρουζ!

Το Vanity Fair αποκαλύπτει τις «μυστικές ακροάσεις» της Σαϊεντολογίας για να βρουν νύφη στον Τομ Κρουζ!

Γνωρίζετε ποια είναι η Ναζάνιν Μπονιάντι; Ούτε κι εμείς. Μέχρι που διαβάσαμε το τεύχος Οκτωβρίου του Vanity Fair που χρονογραφεί τις μυστικές ακροάσεις που πέρασε η Ιρανικής καταγωγής κοπέλα από την Σαϊεντολογία για να πλασαριστεί ως σύντροφος του Τομ Κρουζ, αμέσως μετά το διαζύγιό του με την Νικόλ Κίντμαν. Καψόνια, εξευτελισμός, απόρριψη - η αληθινή ιστορία;

Επιμέλεια: Πόλυ Λυκούργου

Με τίτλο «Οσα η Κέιτ δεν γνώριζε: Πώς είναι οι σαϊεντολογικοί γάμοι» το Vanity Fair ( στο ακυκλοφόρητο ακόμα στην Ελλάδα τεύχος του / δείτε στο gallery το εξώφυλλο) αποκαλύπτει μία σειρά από μαρτυρίες για γυναίκες που πέρασαν από μυστικές ακροάσεις από τα κλιμάκια της Σαϊεντολογίας για να σταθούν ως μελλοντικές σύζυγοι του Τομ Κρουζ – αμέσως μετά το διαζύγιό του με την Νικόλ Κίντμαν.

Το κείμενο είναι αποκαλυπτικό, σκοτεινό και τρομαχτικό. Δεν θα μεταφέρουμε την είδηση με την εύκολη δαιμονοποίηση που συνήθως συναντά η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας. Οπως και να τη διαβάσουμε όμως, η οργάνωση μπορεί να μην είναι «θρησκεία», αλλά μεθοδολογία για να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου στα χέρια σου (στην ουσία μοιάζει με μιας μορφής self coaching), όμως για άλλη μία φορά αποκαλύπτει δομές αναμφισβήτητα απολυταρχικές και, σε σημεία, μαφιόζικες.

Ο Τομ Κρουζ μπορεί να νιώθει ότι τον έπλασαν, τον έβγαλαν από τη φτώχεια, την ανωνυμία, τον έκαναν σταρ σε ένα δύσκολο κύκλωμα και για αυτό τους χρωστά τα πάντα. Αυτός όμως ο έλεγχος (στην ουσία η παράδοση της ζωής σου σε leaders και σε λίστες κανονισμών) είναι ξεκάθαρα παρανοϊκός.

Ας πάμε όμως στα γεγονότα, έτσι όπως τα καταγράφει το ρεπορτάζ του Vanity Fair.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα