Top Ten TV 2013: To νούμερο 1

Top Ten TV 2013: To νούμερο 1

Καθώς η χρονιά φτάνει στο τέλος της, το Flix ξεχωρίζει τις σειρές του 2013 μετρώντας αντίστροφα προς την καλύτερη. Στην κορυφή ένα δικαστικό δράμα που γίνεται πιο καθηλωτικό όταν βγαίνει από την αίθουσα του δικαστηρίου

Κείμενο: Θοδωρής Δημητρόπουλος

«The Good Wife» (4η-5η σεζόν)

Στους ζεστών χρωματικών αποχρώσεων διαδρόμους της Λόκχαρτ-Γκάρντνερ μαίνεται ένας ψυχρός πόλεμος όμοιο του οποίου σπάνια είχαμε την τύχη να ζήσουμε ποτέ σε άλλη σειρά. Είναι επειδή ο εχθρός δεν είναι κάποιος εξωτερικός μπαμπούλας από αυτούς που ακόμα κι ετούτη η σειρά είχε συχνά φέρει ως αντίπαλο δέος των (κατά κύριο λόγο, αλλά όχι πάντα κι όχι απόλυτα) ηθικών ηρώων μας. Αυτή τη φορά ο εχθρός δεν υπάρχει καν, όμως ο πόλεμος μαίνεται. Ο εχθρός είμαστε εμείς.

Οι άνθρωποι αναπτύσσουν δεσμούς. Προσωπικούς. Επαγγελματικούς. Ερωτικούς. Φιλικούς. Δεσμούς συμφέροντος. Και κάποιες φορές το ένα αρχίζει να μπαίνει στα σύνορα του άλλου, μπλέκοντας την αλήθεια, συγχέοντας δυναμικές με τρόπο που να μην μπορείς να ξεχωρίσεις από πού ξεκινάει μια απόφαση και πού φτάνουν οι συνέπειές της. Το «Good Wife» πάντα ήταν μια σειρά που βουτούσε βαθιά για να ανακαλύψει τα όρια ανάμεσα στο προσωπικό, το δημόσιο και το επαγγελματικό για να βγει ξανά στην επιφάνεια αποφασισμένο πως αυτοί οι διαχωρισμοί δεν υφίστανται καν. Και στην οπερατικού μεγαλείου 5η σεζόν της αυτός ο μη-διαχωρισμός, μαζί με πληγές, επιθυμίες (κρυφές και φανερές), κόντρες, απωθημένα, όλα μα όλα μα όλα έρχονται στην αναπόφευκτη σύγκρουση που σιγόβραζε εδώ και χρόνια. Όπως και στην πραγματική ζωή: Ο εχθρός δεν είναι οι άλλοι. Ο εχθρός δεν υπάρχει καν. Είναι θέμα στάσης και αποφάσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα