Τορόντο 2012, ”Le Capital”: Ο Κώστας Γαβράς εναντίον των τραπεζών

Τορόντο 2012, ”Le Capital”: Ο Κώστας Γαβράς εναντίον των τραπεζών

Μία πολιτική ταινία ενός ανθρώπου που ανεβαίνει στην ιεραρχία. Ποιοι μηχανισμοί τον φέρνουν ως εκεί και ποια δύναμη τον ωθεί

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Σε μια ακόμη πολιτική και δυστυχώς επίκαιρη ταινία, ο Κώστας Γαβράς αφηγείται με τη συνηθισμένη ψύχραιμη ματιά του μια ιστορία που δεν μπορεί παρά να μας αφορά.

Πώς μοιάζει ένας άνθρωπος που ανεβαίνει στην κορυφή της ιεραρχίας μιας από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες; Ποια η δύναμη που τον ωθεί, οι μηχανισμοί που τον φέρνουν ως εκεί;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που δοκιμάζει να απαντήσει η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά «Le Capital», που ακολουθεί την ιστορία ενός στελέχους της Phenix Bank και έμπιστου του προέδρου της, ο οποίος, όταν αποκαλύπτεται ότι πάσχει από καρκίνο των όρχεων, τον ονοματίζει διάδοχό του.

Το διοικητικό συμβούλιο θα τον αποδεχτεί, όχι τόσο για τις ικανότητές του, όσο για την ευκαιρία του να τοποθετήσει κάποιον επικεφαλής της τράπεζας, που να μπορεί να χειριστεί ή που να μπορεί αντικαταστήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Μόνο που Μαρκ Τουρνέιγ, θα αποδειχτεί όχι μόνο ιδιαίτερα αποφασισμένος να κρατήσει την θέση του, αλλά και ιδιαίτερα ικανός να παίξει το παιχνίδι με τους κανόνες του.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο και δείτε το teaser στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

ο «Le Capital» του Κώστα Γαβρά κάνει σεφτέ στην Αγορά του Τορόντο

* Βίντεο από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά!

* Capital: ο κόσμος των τραπεζών στο στόχαστρο του Κώστα Γαβρά

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα