Τσάντγουικ Μπόουζμαν: Οι κορυφαίες ερμηνείες και η επιλογή του για τον ρόλο του Black Panther

Τσάντγουικ Μπόουζμαν: Οι κορυφαίες ερμηνείες και η επιλογή του για τον ρόλο του Black Panther
O Τσάντγουικ Μπόουζμαν Jordan Strauss/Invision/AP

Το News 24/7 παρουσιάζει μερικούς από τους πιο σημαντικούς ρόλους στην καριέρα του αδικοχαμένου ηθοποιού Τσάντγουικ Μπόουζμαν.

Θλίψη έχει σκορπίσει διεθνώς η είδηση του θανάτου του ταλαντούχου Αμερικανού ηθοποιού Τσάντγουικ Μπόουζμαν, σε ηλικία 43 ετών μετά από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Boseman έγινε διάσημος για τον ρόλο του μαύρου υπερήρωα Black Panther στις ταινίες της Marvel που τον έκανε διάσημο και ταυτόχρονα σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς. Πρωταγωνίστησε επίσης στα «Gods of Egypt», «Marshall», «21 Bridges». Η τελευταία ταινία που τον είδαμε ήταν το «Da 5 Bloods» του Σπάικ Λι. Η υποκριτική του δεινότητα είχε αναγνωριστεί πριν επιλεχθεί για τον Black Panther και είχε “χτίσει” την καριέρα του, ερμηνεύοντας με μαεστρία αληθινά ιστορικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο Τζέιμς Μπράουν και ο Θέργκουντ Μάρσαλ.

Το News 24/7 παρουσιάζει μερικούς από τους πιο σημαντικούς ρόλους στην καριέρα του αδικοχαμένου Τσάντγουικ Μπόουζμαν:

Τζάκι Ρόμπινσον  από την ταινία “42”

Το «42» ήταν ο αριθμός της φανέλας του Τζάκι Ρόμπινσον, του μετέπειτα θρύλου του Μπέιζμπολ, που ήταν ο πρώτος μαύρος παίκτης που έσπασε τον ρατσιστικό περιορισμό των λευκών και αγωνίστηκε στις μεγάλες κατηγορίες του Αθλήματος. «42» (2013) είναι και ο τίτλος της ταινίας που προβλήθηκε το 2013 στους κινηματογράφους για την ιστορία της ζωής του με πρωταγωνιστή τον Μπόουζμαν, ο οποίος αποθεώθηκε από τους κριτικούς. «Ο Μπόουζμαν έχει την απαραίτητη γοητεία, οι ικανότητες του ως αθλητής πείθουν και καταφέρει να είναι εκφραστικός παρά το γεγονός ότι ο άνδρας που υποδύεται έπρεπε να κρατά τα συναισθήματά του κρυμμένα» είχε γράψει το Hollywood Reporter.

Τζέιμς Μπράουν από την ταινία “Get on Up”

Ο Τζέιμς Μπράουν έχει μείνει στην ιστορία ως ο «νονός»  της φανκ και σόουλ μουσικής. Η φωνή και το ταμπεραμέντο του τον κατατάσσουν στους μεγαλύτερους ερμηνευτές του 20ου αιώνα. Η ζωή του όμως, όταν έσβηναν τα φώτα της σκηνής ήταν σκοτεινή. Τα βίαια ξεσπάσματά του τον οδήγησαν μέχρι τη φυλακή… Ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν κατάφερε να αποτυπώσει όλες αυτές τις διαστάσεις του κορυφαίου μουσικού στην ταινία «Get on Up» (2014) του Τέιτ Τέιλορ, η οποία καταργεί τον “τέταρτο τοίχο” και παρουσιάζει χωρίς γραμμικότητα διάφορες στιγμές από την ταραχώδη ζωή του Μπράουν…

Θέργκουντ Μάρσαλ από την ταινία “Marshall”

Παρόλο που είχε δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει ξανά σε άλλη βιογραφική ταινία, το σενάριο των Μάικλ και Τζέικομπ Κόσκοφ για την ταινία «Marshall» (2017) τού άλλαξε τη γνώμη. Ο Μπόουζμαν σε αυτή υποδύθηκε τον θρυλικό δικηγόρο και μετέπειτα πρώτο Αφροαμερικανό Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Θέργκουντ Μάρσαλ. Ο Μάρσαλ πολέμησε με πάθος τον ρατσισμό και έμεινε γνωστός για τη δικαστική υπόθεση που κατήργησε τους φυλετικούς διαχωρισμούς στα σχολεία της Αμερικής.

Το φιλμ δεν θυμίζει μια τυπική βιογραφία με διδακτικό τόνο αλλά φέρνει περισσότερο σε δικαστικό θρίλερ, με σασπένς και ένταση. Επικεντρώνεται σε μια από τις πρώτες δίκες του Θέργκουντ, όταν έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα του αναλαμβάνοντας την υπόθεση ένας Αφρο-αμερικανού ονόματι Τζόσεφ Σπελ, που κατηγορήθηκε άδικα για βιασμό και απόπειρα δολοφονίας από το λευκό αφεντικό του, την Έλινορ Στράμπινγκ.

Νόρμαν Ερλ Χάλογουεϊ από την ταινία “Da 5 Bloods”

Η ταινία «Da 5 Bloods» του Σπάικ Λι παρουσιάζει για πρώτη φορά τους Αφροαμερικανούς ως πρωταγωνιστές όχι μόνο της ταινίας αλλά και της ίδιας της ιστορίας που γράφτηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ. Το φίλμ ακολουθεί τέσσερις Αφροαμερικανούς βετεράνους του Βιετνάμ που επιστρέφουν στα ίδια μέρη για να εκπληρώσουν ένα στόχο ζωής: Να εντοπίσουν τη σορό του πέμπτου «αδερφοποιτού» τους Νόρμαν (που υποδύεται ο Μπόουζμαν), του αρχηγού της διμοιρίας τους που χάθηκε στη μάχη, ο οποίος υπήρξε και μέντορας πέρα από αδελφός: Τους έμαθε πώς να επιβιώνουν στη μάχη όσο και σε έναν άδικο κόσμο που κουμάντο κάνουν εδώ και αιώνες οι λευκοί.

Ο Black Panther

Ο Μπόουζμαν επιλέχθηκε ανάμεσα σε 25 ηθοποιούς για να υποδυθεί τον πρίγκιπα Τ’Τσάλα της Γουακάντα στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Για την προφορά του χαρακτήρα του συνεργάστηκε με τον ίδιο εκπαιδευτική διαλέκτου που είχε στην ταινία «King» (2016), ενώ για να αποκτήσει το Physique του μαύρου υπερήρωα έκανε εντατικές πρόβες με τον Μαρίς Κραμπ. Στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε για τον ρόλο, ο Μπόουζμαν επισκέφτηκε δύο φορές τη Νότια Αφρική. Μελέτησε τις ζωές του Σάκα Ζούλου, του Πατρίς Λουμούμπα, του Νέλσον Μαντέλα και του μουσικού Φέλα Κούτι. Εκπαιδεύτηκε στις πολεμικές τέχνες Dambe και Capoeira Angola ένω έκανε ένα τεστ DNA για να εξετάσει την αφρικανική καταγωγή του.

Φόρεσε το κοστούμι του Black Panther σε τέσσερις ταινίες:  «Captain America: Civil War», «Black Panther», «Avengers: Infinity War» και «Avengers: Endgame». Είχε υπογράψει να επαναλάβει τον ρόλο του στο sequel του «Black Panther»…

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα