Βενετία 2012, ”Passion” του Μπράιαν Ντε Πάλμα: Χωρίς φόβο και χωρίς καθόλου πάθος

Βενετία 2012, ”Passion” του Μπράιαν Ντε Πάλμα: Χωρίς φόβο και χωρίς καθόλου πάθος

Το ''Passion'' είναι το ίδιο φτηνό με τον τίτλο του. Μοιάζει να έχει σκηνοθετηθεί από κάποιον που παρωδεί τον Μπράιαν Ντε Πάλμα. Ένα φιλμ γεμάτο... πάθος

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Είναι δύσκολο να το πιστέψετε. Όσο δύσκολο ήταν και για κάποιον να το βλέπει. Αλλά ο Μπράιαν Ντε Πάλμα επιστρέφει με μια παρωδία των «χιτσκοκικών» εμμονών του, που μπορεί να διαφημίστηκε δεόντως ως «σέξι» αλλά είναι σχεδόν ανυπόφορα κιτς

Δύο είναι τα τινά! Ή ο Μπράιαν Ντε Πάλμα ξεμωράθηκε ή στην προσπάθεια του να αποδομήσει όλα τα στοιχεία που κάποτε χαρακτήριζαν το έργο του – και μαζί τις χιτσκοκικές και όχι μόνο εμμονές χρόνων – ξέχασε πώς να κάνει σινεμά.

Πραγματικά, δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως το «Passion» είναι το ίδιο φτηνό με τον τίτλο του, μοιάζει να έχει σκηνοθετηθεί από κάποιον που παρωδεί τον Μπράιαν Ντε Πάλμα και το μόνο που αναδύει είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από… πάθος.

Για όποιον όμως είχε δει την «Αντίζηλο», την τελευταία ταινία του Αλέν Κορνό πάνω στην οποία βασίζεται το «Passion», η ιδέα ότι ο Ντε Πάλμα θα έβαζε το χέρι του σε ένα παιχνίδι εξουσίας, έρωτα, διαστροφής και εγκλήματος ανάμεσα σε δύο γυναίκες (τότε την Κριστίν Σκοτ Τόμας και τη Λουντιβίν Σανιέ, τώρα την Ρέιτσελ ΜακΑνταμς και τη Νούμι Ραπας) με φόντο τον υψηλόβαθμο επιχειρηματικό κόσμο, έμοιαζε τουλάχιστον… ξεσηκωτική.

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο και δείτε το τρέιλερ του ”Passion” στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* Τα πάντα για το 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ειδικό τμήμα του Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα