Βενετία 2014: Χρυσός Λέοντας στον Ρόι Αντερσον για το «A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence»

Βενετία 2014: Χρυσός Λέοντας στον Ρόι Αντερσον για το «A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence»

Ολοκληρώθηκε η τελετή λήξης του 71ου Φεστιβάλ Βενετίας με μεγάλο νικητή τον Ρόι Αντερσον - στη μεγάλη διάκριση που άξιζε εδώ και χρόνια

Mε το μεγαλύτερο βραβείο που έχει πάρει ποτέ στην καριέρα του ο υπέροχος Σουηδός Ρόι Αντερσον έκλεισε η αυλαία του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Ανάμεσα στους βραβευμένους το φαβορί «The Look of Silence» του Τζόσουα Οπενχάιμερ, ο Ανταμ Ντράιβερ του «Girls» και η καλύτερη τουρκική ταινία του διαγωνιστικού τμήματος που δεν ήταν το «The Cut» του Φατίχ Ακίν. Εκπληξη, το βραβείο σκηνοθεσίας στον Αντρέι Κοντσαλόφσκι για τις «Λευκές Νύχτες Ενός Ταχυδρόμου», αλλά και το βραβείο σεναρίου στο φτηνά μελοδραματικό ιρανικό «Tales». Και μεγάλες απουσίες, το «Red Amnesia» του Κινέζου Γουάνγκ Ξιαοσουάι, αλλά και ο Μάικλ Κίτον που θα ήθελε η οσκαρική του καμπάνια για το «Birdman» να ξεκινούσε με ένα βραβείο ερμηνείας στη Βενετία….

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence» του Ρόι Αντερσον.

Διαβάστε αναλυτικά τα βραβεία του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στο flix.gr

Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από τις αίθουσες του 71ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το δεκαήμερο που μας πέρασε στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα