Βραβεία BAFTA 2013: Οι υποψηφιότητες

Βραβεία BAFTA 2013: Οι υποψηφιότητες

Δείτε αναλυτικά τις υποψηφιότητες των φετινών βραβείων BAFTA. Ποια ταινία είναι το φαβορί

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Προλαβαίνοντας στο νήμα τις υποψηφιότητες των φετινών Όσκαρ που θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε και τις δικές της επιλογές για τα κινηματογραφικά επιτεύγματα του 2012. Και είναι στην πλειοψηφία τους… αμερικάνικα!

Μπορεί οι προβλέψεις να ήθελαν το βρετανικό «Skyfall» να μονοπωλεί τις φετινές υποψηφιότητες των BAFTA, αλλά οι τελικές επιλογές της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου έκλειναν τελικά προς τον αμερικάνικο Λευκό Οίκο με το «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ να συγκεντρώνει 10 υποψηφιότητες, αν και όχι μια για τον ίδιο τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στην καλύτερη σκηνοθεσία!

Ακολουθούν με τις περισσότερες υποψηφιότητες το «Les Miserables» του Τομ Χούπερ – που διέσωσε το βρετανικό ηθικό των βραβείων – και το «H Ζωή του Πι» του Ανγκ Λι με εννιά, ενώ το «Skyfall» συγκέντρωσε οκτώ υποψηφιότητες αλλά όχι και μια θέση στην πεντάδα των καλύτερων ταινιών.

Σημειώνουμε εδώ πως τις τέσσερις τελευταίες χρονιές, η ταινία που βραβεύθηκε με το BAFTA καλύτερης ταινίας ήταν και αυτή που πήρε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Δείτε τις υποψηφιότητες των φετινών βραβείων BAFTA στο Flix

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα