Βραβείο για το ”The Lobster” του Γιώργου Λάνθιμου στη Cinemart του Ρότερνταμ

Βραβείο για το ”The Lobster” του Γιώργου Λάνθιμου στη Cinemart του Ρότερνταμ

Χαρακτηρίστηκε από την επιτροπή ως ''ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό και πολύ πρωτότυπο project''. Ο λόγος για το ''The Lobster'' του Γιώργου Λάνθιμου

Επιμέλεια: Γιώργος Κρασσακόπουλος

Το νέο project του Έλληνα σκηνοθέτη, ήταν ένα από τα τρία που ξεχώρισαν, μέσα από 33 συμμετοχές, κερδίζοντας το βραβείο ARTE France Cinema Award.

Η επιτροπή που απένειμε το βραβείο χαρακτήρισε το «The Lobster» ως «ένα ιδιαίτερα συναρπαστικό και πολύ πρωτότυπο project, από έναν από τους πλέον ταλαντούχους, ανερχόμενους δημιουργούς της τελευταίας δεκαετίας».

Το «Lobster» θα είναι η τέταρτη μεγάλου μήκους του Γιώργου Λάνθιμου. Πρόκειται για μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου όσοι άνθρωποι δεν κατορθώνουν να βρουν το ταίρι τους, μεταμορφώνονται σε ζώα κι απελευθερώνονται στο δάσος.

Σύμφωνα με τον δημιουργό του είναι «μια ιστορία για την αγάπη, δίχως να είναι μια συμβατική ερωτική ιστορία. Παρατηρεί τους τρόπους και τους λόγους που κάποιοι άνθρωποι έρχονται κοντά και γίνονται ζευγάρια, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Είναι μια ιστορία για τα τρομακτικά αποτελέσματα της μοναξιάς, του φόβου να πεθάνεις μόνος, του φόβου ότι θα ζήσεις μόνος και πάνω απ όλα, του φόβου ότι θα ζήσεις με κάποιον άλλον.»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο Flix

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα