Χρυσές Σφαίρες 2014: Οι Υποψηφιότητες!

Χρυσές Σφαίρες 2014: Οι Υποψηφιότητες!
2012 NBCUniversal Media, LCC

Μόλις ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Λος Αντζελες, οι γνωστές σε όλους μας, Χρυσές Σφαίρες. Διαβάστε πρώτοι στο Flix τα φαβορί, τις εκπλήξεις και τις ανατροπές!

Επιμέλεια: Flix Team

Η Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Λος Αντζελες μόλις ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία της – τις Χρυσές Σφαίρες, την πρώτη πραγματικά μεγάλη στάση της προοσκαρικής κούρσας.

Η 71η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί σ’ έναν μήνα (Κυριακή 12 Ιανουαρίου), πριν ακόμα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των βραβείων Οσκαρ (16 Ιανουαρίου), κάτι που φέτος ρίχνει ακόμα περισσότερο βάρος στις επιλογές των ξένων δημοσιογράφων: πόσο θα επηρεαστεί η Ακαδημία από τα Golden Globes;

Με επτά υποψηφιότητες προηγούνται όλων των υπόλοιπων ταινιών το «12 Years a Slave» του Στιβ ΜακΚουίν και το «American Hustle» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, ενώ η μοιρασιά ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία ή μιούζικαλ που παραδοσιακά τιμούν οι Χρυσές Σφαίρες έδωσε την δυνατότητα για την παρουσία περισσότερων ταινιών, όπως το «Philomena» του Στίβεν Φρίαρς και το «Captain Phillips» του Πολ Γκρίνγκρας, αλλά και το «Rush» του Ρον Χάουαρντ που στρογγυλοκάθισαν στην κατηγορία του καλύτερου δράματος, αφού τόσο το «Nebraska», όσο και το «American Hustle» θεωρούνται από τους Ξένους Ανταποκριτές στο Χόλιγουντ… κωμωδίες.

Ευχάριστες εκπλήξεις η παρουσία της Ζιλί Ντελπί στο Α’ Γυναικείο για Κωμωδία ή Μιούζικαλ για το «Πριν τα Μεσάνυχτα», αλλά και της Τζούλια Λίουις Ντρέιφους στην ίδια κατηγορία για το «Εκεί που Δεν το Περιμένεις». Παρόμοια έκπληξη και στον Β’ Γυναικείο Ρόλο για Δράμα όπου χώρεσε η Σάλι Χόκινς από τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντι Αλεν.

Στις απουσίες μετράμε την πλάτη που γύρισαν οι Σφαίρες στο «Lee Daniels’ The Butler», στον Μάρτιν Σκορσέζε (οι μόνες υποψηφιότητες της ταινίας είναι στην Καλύτερη Κωμωδία και για τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) και στον Τζέιμς Γκαντολφίνι (για το «Εκεί που Δεν το Περιμένεις»).

Ευτυχώς που ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ δε είναι υποψήφιος για το «Ολα Χάθηκαν», αφού η ταινία βρίσκεται μόνο ακόμη στην κατηγορία της καλύτερης μουσικής.

Διαβάστε αναλυτικά τις υποψηφιότητες των 71ων Χρυσών Σφαιρών στο Flix.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα