Δάκρυα και πολυέλαιοι στην τελευταία παράσταση του θρυλικού μιούζικαλ “Phantom Of The Opera”
Μια παράσταση που υπήρξε επί 35 χρόνια το σύμβολο του μουσικού θεάτρου, καθώς και η μακροβιότερη του Μπρόντγουεϊ, έφτασε στο τέλος της με τα δάκρυα των συντελεστών να "σφραγίζουν" την αυλαία.
- 18 Απριλίου 2023 17:55
O διάσημος Βρετανός συνθέτης Άντριου Λόυντ Βέμπερ (Andrew Lloyd Webber) ήταν καλεσμένος στην εκπομπή “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon” λίγες ώρες μετά την αυλαία του θρυλικού μιούζικαλ “The Phantom of the Opera” (Το Φάντασμα της Όπερας).
Ο δημιουργός της παράστασης που έχει σπάσει ταμεία και έχει παρουσιαστεί πολλάκις σε όλο τον κόσμο, αφιέρωσε την τελευταία αυλαία στον 43χρονο γιο του, Νικ, που πέθανε πρόσφατα από καρκίνο του στομάχου δίνοντας μια πολύ σύντομη μάχη με την ασθένεια. Ο Νικ Βέμπερ είχε ακολουθήσει τα βήματα του διάσημου πατέρα του, καθώς ήταν και ο ίδιος συνθέτης μουσικής για μιούζικαλ και τηλεοπτικά προγράμματα.
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Άντριου Λόιντ Βέμπερ ανήρτησε φωτογραφίες από τα παρασκήνια της παράστασης για “όλα αυτά που μοιραστήκαμε και είδαμε μαζί“.
Έξω από το θέατρο συγκεντρώθηκαν πολλοί θιασώτες του μιούζικαλ, για να δώσουν το παρών στον συγκινητικό επίλογο της ιστορικής παράστασης – κάποιοι από τους οποίους ντύθηκαν μέχρι και … πολυέλαιοι.
Στην εκπομπή “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon ο Βέμπερ παραδέχτηκε ότι ήταν “λυπημένος” που είδε να ολοκληρώνει την πορεία του μετά από 35 χρόνια το σύμβολο του μουσικού θεάτρου και η μακροβιότερη παράσταση του Μπρόντγουεϊ.
“Λοιπόν, ήταν παράξενο πραγματικά, γιατί ένα από τα αστεία πράγματα που συνέβησαν με το Φάντασμα ήταν ότι τους τελευταίους μήνες το ανακάλυψε ένα νεανικό κοινό. Και ήταν λυπηρό γιατί ένιωθα ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί“, είπε ο Βέμπερ στον οικοδεσπότη της εκπομπής Τζίμι Φάλον (Jimmy Fallon).
Το διάσημο μιούζικαλ “Το Φάντασμα της Όπερας” έκανε πρεμιέρα το 1988 και είχε πραγματοποιήσει 13.981 παραστάσεις μέχρι το βράδυ της Κυριακής του Ορθόδοξου Πάσχα που έριξε αυλαία με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και όλους τους συντελεστές μαζί με τον συνθέτη Άντριου Λόυντ Βέμπερ στη σκηνή.
“Το Φάντασμα της όπερας” – Το μυθιστόρημα που έγινε μιούζικαλ
Η πρώτη παράσταση του μιούζικαλ “Το Φάντασμα της όπερας” ανέβηκε στο Μπρόντγουεϊ στις 26 Ιανουαρίου 1988. Η ιστορία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γκαστόν Λερού. Διαδραματίζεται στο Παρίσι τη δεκαετία του 1880, όπου η λυρική σκηνή Οπερά Γκαρνιέ, πιστεύεται ότι είναι στοιχειωμένη από μια οντότητα, γνωστή ως το “Φάντασμα της Όπερας”.
“Τα θεμέλια της Όπερας του Παρισιού κλονίζονται από την οργή και τη θλίψη ενός πλάσματος που παραμονεύει στους σκοτεινούς διαδρόμους ενός άγνωστου κόσμου. Κανείς δεν έχει δει στην πραγματικότητα τη μορφή του, αλλά η Κριστίν Ντααέ, η όμορφη και ταλαντούχα νεαρή τραγουδίστρια, έχει ακούσει τη φωνή του.
Αυτό το μυστήριο φάντασμα που πλανιέται στις άδειες κουίντες γίνεται ο μέντοράς της, αυτός που θα την αναδείξει σε διάσημη ντίβα. Το Φάντασμα της Όπερας κρύβει το φρικτό του πρόσωπο και την αγάπη που νιώθει για την Κριστίν στα νερά της υπόγειας λίμνης, όπου βρίσκεται το ζοφερό βασίλειό του.
Όταν όμως εμφανίζεται ο νεαρός υποκόμης Ραούλ ντε Σανί και αρχίζει να φλερτάρει την Κριστίν, το μυστήριο Φάντασμα κατατρύχεται από έμμονη ζήλια και αποζητά εκδίκηση. Το σατανικό μυαλό του ντύνεται με το ανθρώπινο προσωπείο και ο έρωτάς του ξεσπά σαν καταιγίδα απάγει την όμορφη Κριστίν και τη φυλακίζει πίσω από τα σίδερα της ασφυκτικής αγάπης του. Το ίδιο βράδυ, σε ένα άλλο σημείο της πόλης, δολοφονείται ο αδελφός του Ραούλ.
Ο υποκόμης βλέπει τα όνειρα και τον έρωτά του για την Κριστίν να σβήνουν μπροστά στον απειλητικό μανδύα του Φαντάσματος, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο και να ελευθερώσει την αιχμάλωτη Κριστίν. Το πάθος και η ανησυχία του για την αγαπημένη του οδηγούν τα βήματά του στον υπόγειο λαβύρινθο της Όπερας.”
Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 140 εκατομμύρια θεατές σε 33 χώρες και 166 πόλεις σε όλο τον κόσμο ενώ τα έσοδα υπολογίζονται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια. “Το Φάντασμα της όπερας” έχει παρουσιαστεί και στην Ελλάδα, ενώ έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 15 γλώσσες.
Έχει αποσπάσει συνολικά πάνω από 70 μεγάλα θεατρικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 3 βραβείων Olivier, ενός Evening Standard Award, 7 βραβείων Tony συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου μιούζικαλ, 7 βραβείων Drama Desk και 5 βραβείων Outer Critic Circle.
Αντίο στο “Φάντασμα” και από τον Μάριο Φραγκούλη
Με ανάρτησή του είπε το δικό του “αντίο” και ο Μάριος Φραγκούλης, που όπως είχε αναφέρει και σε συνέντευξή του στο MAGAZINE είχε λάβει μέρος στο θρυλικό μιούζικαλ όταν σπούδαζε στο Λονδίνο στην αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις