Dmitri Vrubel: Πέθανε ο δημιουργός του γκράφιτι με το φιλί Μπρέζνιεφ – Χόνεκερ

Dmitri Vrubel: Πέθανε ο δημιουργός του γκράφιτι με το φιλί Μπρέζνιεφ – Χόνεκερ
ΑΡ

Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ρώσος καλλιτέχνης Dmitri Vrubel που δημιούργησε το γκράφιτι στο Τείχος του Βερολίνου με το φιλί στο στόμα μεταξύ των Μπρέζνιεφ και Χόνεκερ.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 62 χρόνων άφησε ο Ρώσος καλλιτέχνης, Dmitri Vrubel, που έγινε διάσημος από το γκράφιτι στο Τείχος του Βερολίνου και το οποίο αποτυπώνει το “αδελφικό” φιλί του Μπρέζνιεφ με τον Χόνεκερ.

Επισήμως η αιτία θανάτου δνε εχει ανακοινωθεί. Ωστόσο, η σύζυγός του δημοσίευσε μια φωτογραφία του από νοσοκομείο στις 14 Ιουλίου και τρεις μέρες αργότερα η ίδια έκανε νέα ανάρτηση αναφέροντας πως “η καρδιά του ειναι πολύ αδύναμη” ενώ αποκάλυψε οτι ο σύζυγός της ανάρρωνε από Covid, όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS.

Ο Vrubel γεννήθηκε στη Μόσχα το 1960. Σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε να ζωγραφίζει και λίγα χρόνια αργότερα άνοιξε τη δική του γκαλερί. Το 1990 μετά την πρώτη του Τείχους πήγε στο Βερολίνο.

Το 1991 δημιούργησε το γκράφιτι με το φιλί μεταξύ του με το φιλί στο στόμα ανάμεσα στον γ.γ της πρών ΕΣΣΔ Λεονίντ Μπρέζνιεφ και του προέδρου  της ανατολικής Γερμανίας Έρικ Χόνεκερ, έργο που φέρει τη λεζάντα “Θεέ μου, βοήθησε με να επιζήσω από αυτόν τον θανάσιμο έρωτα”.

Η απεικόνιση βασίζεται σε πραγματικό περιστατικό κατά την επίσκεψη του Μπρέζνιεφ στις 7 Οκτωβρίου το 1979 στο ανατολικό Βερολίνο και την συνάντηση του με τον Χόνεκερ για τον εορτασμό της επετείου της εγκαθίδρυσης του κομμουνισμού στην Ανατολική Γερμανία.

Η φωτογραφία στην οποία βασίστηκε το γκράφιτι. AP

 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα