Δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο: 6 προτάσεις χωρίς είσοδο 30/8-1/9

Διαβάζεται σε 4'
Magic Bus
Magic Bus, tribute στις Τρύπες

Πού μπορείς να ψυχαγωγηθείς δωρεάν την Παρασκευή 30 Αυγούστου και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στην Αθήνα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες την Παρασκευή 30 Αυγούστου και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου στην Αθήνα. σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς με δωρεάν είσοδο την Παρασκευή και αυτό το σαββατοκύριακο.

Σταύρος Λάντσιας Quartet
 – Δωρεάν συναυλία

Ο Σταύρος Λάντσιας, παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο “My Ennio Morricone”. Ο καταξιωμένος Κύπριος πιανίστας και συνθέτης ανοίγει ένα παράθυρο στο μουσικό σύμπαν του αγαπημένου του συνθέτη, Ennio Morricone, και παρουσιάζει τις αξέχαστες μελωδίες του που έχουν “ντύσει” εμβληματικές ταινίες όπως Λολίτα, Σινεμά ο Παράδεισος, Κάποτε στην Άγρια Δύση, Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος, μέσα από ευρηματικές ενορχηστρώσεις και εμπνευσμένες εκτελέσεις από χαρισματικούς σολίστες.

“Scarmface” – Δωρεάν στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Το Επί Κολωνώ παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή την παράσταση “Scarmface” η οποία ξεχώρισε κατά την περσινή χειμερινή θεατρική σεζόν και επανέρχεται ακόμα πιο δυναμική και πιο μυστηριώδης!

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Johnny O ενώ επί σκηνής θα βρίσκονται από τις 30 Σεπτεμβρίου οι ηθοποιοί Johnny O, Γιώργος Ντούσης, Αλέξης Βιδαλάκης, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Καζής, Εύη Κολιούλη, Χριστίνα Δενδρινού.

Κώστας Χατζής – Δωρεάν Συναυλία

Μια μοναδική συναυλία με τον Κώστα Χατζή, αθάνατα τραγούδια μέσα από τις δεκαετίες που σφράγισε με το τεράστιο ταλέντο του. Μαζί του η Ελπίδα και η Δανιέλα Χατζή. Ο κορυφαίος τραγουδιστής και τραγουδοποιός με την ιδιαίτερη “βραχνάδα” στη φωνή του και την κιθάρα του έχει ένα μοναδικό τρόπο να επικοινωνεί με το κοινό. Τα τραγούδια του έχουν καταφέρει να αγγίξουν τις ψυχές όλων και να μας ταξιδέψουν σε κόσμους όπου “Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει” αλλά και “Η αγάπη όλα τα υπομένει”!

”Η Τουρκομερίτισσα” – Δωρεάν στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου

Η Μαρίκα Νίνου και ο Τζίμης Μάρκου συναντιούνται ξανά στην θρυλική ταβέρνα “Τζίμης ο Χονδρός” και μαζί ξεδιπλώνουν την μυθιστορηματική ζωή της Τουρκομερίτισσας που έγραψε ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. Η σκηνή μετατρέπεται σε ταβέρνα και οι θεατές σε θαμώνες και μάρτυρες των σημαντικότερων γεγονότων και των άγνωστων πτυχών της τραγικής ζωής της τραγουδίστριας.

Όλα αυτά με φόντο μια Ελλάδα που προσπαθεί να γιατρέψει τις πληγές της από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και την Μικρασιατική καταστροφή. Πριν την διαλύσει ο δεύτερος παγκόσμιος, με την κατοχή, το λοιμό, τον εθνικό διχασμό, τον εμφύλιο. Μια Ελλάδα όμως που ποτέ δεν σταματά να διασκεδάζει. Και να τραγουδάει. Γιατί η ζωή της Νίνου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία του λαϊκού τραγουδιού, με την νυχτερινή ζωή της Αθήνας, το ρεμπέτικο και τα τραγούδια με τα οποία διασκεδάζουμε μέχρι και σήμερα.

”Ο Θρύλος της Μουλάν” – Δωρεάν στο Θέατρο Δεξαμενής

Με μακρά παράδοση στην υλοποίηση παιδικών παραστάσεων αξιώσεων, η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη μεταφέρει μία εμβληματική ιστορία σε μία πρωτότυπη θεατρική παράσταση που απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και μεγάλους!

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης
  • Διασκευή Κειμένου: Μάνος Τσότρας
  • Σκηνικά/Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου
  • Βοηθός Σκηνογράφου / Ενδυματολόγου: Κατερίνα Σβορώνου
  • Χορογραφίες / Πολεμικές Τέχνες: Χριστίνα Μπίτου
  • Μουσική: Νίκος Ράπτης, Παναγιώτης Μπρίλης

Παίζουν: Λυδία Σγουράκη, Αντώνης Αντωνάκος, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Στρατής Νταλαγιώργος, Χρήστος Σωνάκης, Θεοδώρα Κοκκινίδη, Χρόνης Στρίκος, Ελένη Φανδρίδου.

Δωρεάν στο Φεστιβάλ στη Θάλασσα 2024

Το Φεστιβάλ στη Θάλασσα κάνει εκκίνηση της δεύτερης περιόδου Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2024 με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο ιστορικό συγκρότημα «Τρύπες», στο μεγάλο θέατρο των Λιπασμάτων.

Οι ΤΡΥΠΕΣ αποτέλεσαν έναν από τους κύριους εκφραστές της ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Οι στίχοι και η μουσική τους με τη διαχρονικότητα τους προκαλούν έντονα συναισθήματα, όπως τα νιώσαμε την εποχή εκείνη, κάνοντας κάθε συναυλία τους ένα ξέφρενο πάρτυ.

Σκοπός του αφιερώματος «magic bus – ένα tribute στις ΤΡΥΠΕΣ» είναι να ξαναζωντανέψουμε αυτές τις στιγμές, αλλά και να τις ζήσουν όσοι δεν τις γνωρίσαν, μέσα από ένα ξεσηκωτικό πρόγραμμα με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους.

30/08/2024, 21.00, Πολυχώρος Λιπασμάτων – Μεγάλο Θέατρο, Δραπετσώνα, Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες / Κρατήσεις: lipasmatafestival.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα