Δωρεάν εκδηλώσεις κάτω από την πανσέληνο τη Δευτέρα 19 Αυγούστου

Διαβάζεται σε 5'
Πανσέληνος Αυγούστου
Πανσέληνος Αυγούστου στο Μουσείο Ακρόπολης Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου με πανσέληνο στην καρδιά της πόλης.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η πόλη της Αθήνας προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Δευτέρα 19 Αυγούστου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Φέτος η πανσέληνος του Αυγούστου, γνωστή και ως «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου», θα φωτίσει τον ουρανό τη Δευτέρα στις 19 Αυγούστου και θα φτάσει στο πικ της στις 21.25. Εχει πάρει το όνομά της από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής που τη συγκεκριμένη μέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι – γνωστό και ως μουρούνα.

Με αφορμή το ολόγιομο φεγγάρι, το υπουργείο Πολιτισμού θα διοργανώσει και εφέτος τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Συνολικά 101 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία θα υποδεχθούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Δωρεάν στο Μουσείο Ακρόπολης

Την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο φέτος, Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024, το Μουσείο Ακρόπολης θα προσφέρει στους επισκέπτες του μία συναυλία από το ιστορικό μουσικό σχήμα της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας, με ελληνικά και ξένα γνωστά τραγούδια για το φεγγάρι και μουσική κινηματογράφου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου στις 9 μ.μ. Η Μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελείται από αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι είναι παράλληλα μουσικοί υψηλής επαγγελματικής κατάρτισης που έχουν φοιτήσει σε διάφορα ωδεία της χώρας και έχουν καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία μετά από εξετάσεις. Η Μπάντα συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού και ηγείται της παρέλασης των αποδήμων Ελλήνων που πραγματοποιείται στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Την μπάντα διευθύνει ο Επισμηναγός (ΜΣ) Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος. Ερμηνεύουν: Σοφία Ζώβα (σοπράνο) και Άγγελος Μουσίκας (βαρύτονος).

Λόγω της Πανσελήνου την ίδια μέρα, το Μουσείο και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα ανοίξουν για τους επισκέπτες από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα. Ανεξάρτητα από τη δωρεάν συναυλία της Μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας που θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο στις 9 μ.μ., η είσοδος στο Μουσείο θα είναι με κανονικό εισιτήριο γενικής εισόδου.

Το «Μουσείο της Ανασκαφής» δεν θα είναι ανοιχτό για την πανσέληνο.

Τέσσερις χώροι σε Αθήνα και Πειραιά για να απολαύσετε δωρεάν την Πανσέληνο του Αυγούστου

Τη βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, θα πραγματοποιηθούν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διαφορετικά σημεία της Αττικής, δίνοντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τόσο την ιστορία όσο και τη μουσική.

Η Πανσέληνος του Ιουνίου στον Ναό του Σουνίου
Η Πανσέληνος του Ιουνίου στον Ναό του Σουνίου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Στο Γαλάτσι, ο βυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου, γνωστός ως “Όμορφη Εκκλησιά”, θα φιλοξενήσει μια ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Δήμο Γαλατσίου. Η παράσταση με τίτλο “Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε”, με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, θα ξεκινήσει στις 9:00 μ.μ. Ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 6:00 μ.μ. έως τις 10:00 μ.μ., με την παρουσία αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων που θα ενημερώνει τους επισκέπτες για το μνημείο. Ο περίβολος θα είναι επίσης ανοιχτός μέχρι το τέλος της μουσικής εκδήλωσης.

Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 8:00 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο αλλά χωρίς κάποια ειδική εκδήλωση.

Στον Πειραιά, το Αρχαιολογικό Μουσείο θα φιλοξενήσει μουσική εκδήλωση και θα είναι προσβάσιμο για το κοινό από τις 7:30 μ.μ. ή 8:00 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα.

Τέλος, το Νομισματικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας θα είναι ανοιχτό από τις 3:30 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο και χωρίς προγραμματισμένες εκδηλώσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τη συλλογή του.

Πλήρης Σελήνη του Αυγούστου (φωτογραφία αρχείου)
Πλήρης Σελήνη του Αυγούστου (φωτογραφία αρχείου) (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δωρεάν προβολές στο ΚΠΙΣΝ – Full Moon Film Marathon

Στις 19/08 τo Film Pit προσγειώνεται στο ΚΠΙΣΝ για να “ντύσει” την Πανσέληνο του Αυγούστου με ταινίες από το κινηματογραφικό του μπαούλο σε ένα μαραθώνιο ταινιών με 80s νοσταλγία. Τέρατα της μυθολογίας, ιπτάμενοι εξωγήινοι, αυτοκίνητα χωρίς φρένα, διάλογοι με αξέχαστες ατάκες, αγωνία, δράση και… μια μεταμεσονύχτια έκπληξη μας περιμένουν!

Θα προβληθούν οι ταινίες:
-21:00 / Η Σύγκρουση των Τιτάνων (1981)
-23:00 / Ο Ατσίδας και το Λαγωνικό (1977)
-00:40 / Μία τρελή, απίθανη πτήση (1980)
-02:10 / Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις (1980)

Πανσέληνος Αυγούστου – Δωρεάν στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Μουσείο Μαρία Κάλλας
Βασίλης Λαμπίρης

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το ιστορικό Ωδείο Αθηνών θα γιορτάσουν την Πανσέληνο του Αυγούστου, με μια μουσική βραδιά. Όσοι επισκεφτούν το μουσείο, μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους, κάνοντας περιήγηση ανάμεσα στους χώρους, ενώ στον τρίτο όροφο του μουσείου οι σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών, Χατζηναθαναήλ Χρήστος και Χοχλακάκης Πέτρος, θα ερμηνεύσουν έργα Ραχμάνινωφ, Μπάρμπερ και Χιναστέρα. Από τις 19:00 έως τις 23:00 στο Μουσείο Μαρία Κάλλας, Μητροπόλεως 44.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα