Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για τη Δευτέρα 5/12

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για τη Δευτέρα 5/12
παιδικά παιχνίδια Pixabay

Πέντε ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε σε εικαστικά δρώμενα τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.

Πέντε τρόποι να περάσουμε όμορφα και δωρεάν τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου. Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, δίνουν την ευκαιρία στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Τι μπορείτε να κάνετε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου;

Στα κόκκινα… στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Στον χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση “Κόκκινο-Red”. H έκθεση συνεχίζει τις 6+1 ομαδικές εκθέσεις που πλαισιώνουν το project Ουράνιο τόξο – Rainbow. Στην τρίτη κατά σειρά έκθεση του project, 34 σύγχρονοι εικαστικοί εμπνέονται και δημιουργούν έργα με αφετηρία το κόκκινο χρώμα.

Αγγελική Λούκα, Γυμνό ΙΙ

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου. Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Jocasta M., Sidan Ghazi, Έλενα Αρσενίδου, Ευαγγελία Βεκιαροπούλου, Μαρία Δ. Γεώργα, Πόλυ Γεωργακοπούλου, Μίνα Γκελντή, Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου, Αικατερίνη Διαμαντοπούλου, Αμαλία Ελευθεριάδου, Αγλαΐα Θανάσου, Αικατερίνη Θεοδωρακοπούλου, Βασίλειος Καγκαράς, Μαρία Καραγιάννη, Νίκος Καραμπάσης, Κέλλυ Κοντζαμάνη, Φωτεινή Κρητικάκη, Ιωάννα Λιγνού, Αγγελική Λούκα, Μελέτης Λούκος, Χριστίνα Μακροπούλου, Κώστας Μαρκόπουλος, Αριάδνη Μεσογείτη, Μαρία Μιχαλοπούλου (Marygoround), Νάνσυ Ναουμίδου, Έπη Νικολακοπούλου, Ιωάννα Παληοκώστα, Μαριέττα Παπαγεωργίου, Αγγελική Παπακωνσταντίνου, Γιόλα Πήττα, Βιβέττα Σαρρή, Μανταλένα Τάνη, Μαργαρίτα Τελιανίδου, Αγγελική Παργινού Τσιώτση.

Η έκθεση εγκαινιάζεται στην καρδιά της Αθήνας, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, αυτή τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου και ώρα 5-9μ.μ.. Διαρκεί έως την παραμονή των Χριστουγέννων, Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου.

Γιώργος Κόρδης – Ημερολόγιο Καταστρώματος, Γ’

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ, Γιώργος Κόρδης

Μια εικονοποιητική απόδοση του Ημερολόγιου Καταστρώματος Γ’, του Γ. Σεφέρη, με χρήση ηλεκτρονικής ταμπλέτας. Η προσέγγιση του έργου, είναι περιγραφική με συναισθηματική παραμόρφωση και έντονες αποχρώσεις. Συνθετικά, υπηρετεί μια νοητική πολυπλοκότητα, με σκοπό να αναδείξει το πολυσήμαντο κράμα αναφορών, στο έργο. Οι δύο καλλιτέχνες αλληλοσυμπληρώνονται με ποιητική άδεια. Tο πλήθος ετερόκλιτων στοιχείων, αφενός στο έργο του Γ. Σεφέρη και αφετέρου στη ζωγραφική του Γ. Κόρδη, εγείρουν το εικονοποιητικό της φαντασίας και φέρουν στο προσκήνιο στοιχεία ελληνικού, βυζαντινού και ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Επιμέλεια έκθεσης: Νιόβη Κρητικού | Ιστορικός τέχνης / Εικαστικός. Καθημερινά, 10:00-18:00 κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσης, Τηλ.: 210 7277355. Βιβλιοθήκη Φιλοσοφικής Σχολής – Αμφιθέατρο, Οδός Νικολάου Πολίτη – Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου.

Βασίλης Κούλογλου – Έκθεση παλαιού και συλλεκτικού παιχνιδιού

παιδικά παιχνίδια Pixabay

Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξενεί την αξιόλογη έκθεση παλαιού και συλλεκτικού παιχνιδιού “Παίζουμε”, από τις 5 Δεκεμβρίου 2022 έως και τις 15 Ιανουαρίου 2023, εκτός αργιών, ώρες 10:00 – 14:00 και 17:00 – 20:30, στην αίθουσα τελετών (α’ όροφος) του Δημαρχιακού Μεγάρου – στάση Μετρό “Περιστέρι”.

Στον όμορφο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου και αφού η πλατεία γεμίσει με Χριστουγεννιάτικες μουσικές και γιορτινή διάθεση, η έκθεση παλαιού παιχνιδιού “Παίζουμε;” του συλλέκτη Βασίλη Κούλογλου, είναι έτοιμη να εξάψει τη φαντασία και να διεγείρει την περιέργεια μικρών και μεγάλων παιδιών!

Έκθεση ζωγραφικής στο Café του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Έκθεση ζωγραφικής στο Café του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Μια έκθεση ζωγραφικής από απλούς καθημερινούς ανθρώπους που μέσα από τα έργα τους εκφράζουν κοινωνικούς προβληματισμούς αλλά και μας μαθαίνουν πώς μπορούμε να περνάμε καλά και δημιουργικά με όπλο μας την Τέχνη. Οι δημιουργοί είναι όλοι μαθητές του εργαστηρίου της Μάτως Ιωαννίση, εικαστικού, που συγκέντρωσε τα έργα των μαθητών της, τα οποία σύμφωνα με την ίδια έχουν “ως εργαλείο την εικαστική γλώσσα, όχι με φιλολογικές, διδακτικές προσεγγίσεις ούτε με εικονογραφική τάση”.

Τα αυτούσια λόγια ενός απο τους συμμετέχοντες, του Κώστα Καστραντά, ηλεκτρολόγου μηχανικού, έρχονται να εκφράσουν τις σκέψεις όλων των δημιουργών της ομάδας: “Είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι με διαφορετικά backgrounds, τρόπο σκέψης και ερεθίσματα και εκφραζόμαστε ζωγραφίζοντας. Προσπαθούμε να αποτυπώσουμε τις κοινωνικές μας ανησυχίες αλλά και “κομμάτια” του εαυτού μας σε μια εποχή με τρομερές αντιφάσεις: πλούτος-φτώχεια, τεχνολογικά θαύματα-οικολογική καταστροφή, πόλεμοι- άγνοια πολέμου.”

Τα έργα που εκτίθενται αφορούν την περίοδο 2020 – 2022. 4 -18 Δεκεμβρίου 2022. Café στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. 28ης Οκτωβρίου, 10682, Αθήνα..

Έκθεση “Η Πολυκατοικία” στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Έκθεση " Η πολυκατοικία" / Βαγγέλης Πούλης hau

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει ένα σύνθετο θεωρητικό και εικαστικό εγχείρημα με γενικό θέμα την “Πολυκατοικία” ως ισχυρό κοινωνικό, αισθητικό και συναισθηματικό σύμβολο στην αστική ζωή των τελευταίων 100 χρόνων.

Η “Πολυκατοικία” θα αναπτυχθεί ως υβριδική έκθεση στους δύο εκθεσιακούς χώρους του ισογείου. Ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, βίντεο και φωτογραφία συνδιαλέγονται με τεκμήρια, μακέτες, αναμνηστικές σημειώσεις και άλλο αρχειακό υλικό, ώστε να αρθρώσουν από κοινού ένα σύνθετο αφήγημα για την εμπειρία της κατοίκησης. Την έκθεση επιμελούνται ο Νίκος Βατόπουλος και η Ίρις Κρητικού́ και περιλαμβάνει αφενός έργα συγχρόνων φωτογράφων, αρχιτεκτόνων και φλανέρ της πόλης και αφετέρου έργα εικαστικών δημιουργών. Αρκετά από τα εικαστικά έργα που παρουσιάζονται παραχωρήθηκαν από́ σημαντικά́ ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές ειδικά́ για την έκθεση, ενώ άλλα προέρχονται από αρχεία των καλλιτεχνών. Η έκθεση πλαισιώνεται από παράλληλες δράσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό́.

Info: 30 Νοεμβρίου 2022 – 31 Ιανουαρίου 2023/Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα)/Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 20:00, Σάββατο: 10:00 – 14:00, Κυριακή κλειστά/Είσοδος ελεύθερη/Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: 2103680052, www.hau.gr.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα