Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

Δωρεάν στην πόλη: 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου
Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα eurokinissi

Πέντε ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

Πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, μία ανάσα πριν από την Πρωτοχρονιά.

Ποικίλες εκδηλώσεις, συναυλίες και εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ

Φωταγώγηση ΚΠΙΣΝ - Σιντριβάνια ΚΠΙΣΝ

Για ακόμη μία χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φορά τα Χριστουγεννιάτικά του και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα που έχει κάτι ξεχωριστό για τον καθένα.

Το Παγοδρόμιο στο Κανάλι, οι Φωτιστικές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, τα πανύψηλα στολισμένα έλατα στην Αγορά και τα φωτισμένα πλατάνια κατά μήκος του Καναλιού, τα Σιντριβάνια που χορεύουν, η μεγάλη γιορτή της 1ης Δεκεμβρίου και η πάντα φαντασμαγορική Παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι μόνο λίγες από τις εμπειρίες που έχουν γίνει πλέον παράδοση για χιλιάδες επισκέπτες, αναδεικνύοντας το ΚΠΙΣΝ σε αγαπημένο χριστουγεννιάτικο τοπόσημο.

Το Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ ανοίγει τις πόρτες του και περιμένει τους πατινέρ να χορέψουν στον πάγο. Τα Σιντριβάνια χορεύουν στο Κανάλι γεμάτα χρώμα και φαντασία, ενώ ο Άγιος Βασίλης περιμένει να καλωσορίσει κάθε παιδί ξεχωριστά χαρίζοντας πολύχρωμα μπαλόνια.

Συναυλίες στην Πλατεία Συντάγματος

Στην Πλατεία Συντάγματος για την έλευση του 2023 Eurokinissi

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, σε μία από τις πιο όμορφες στοές του κέντρου, τη στοά του ξενοδοχείου Moxy στην Ομόνοια, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο party με πολλή μουσική και χορό, με τραγούδια που θα επιλέγουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Best 92.6. Και βέβαια, για πρώτη φορά, ο Δήμος Αθηναίων μας καλεί να γιορτάσουμε όλοι μαζί το νέο έτος με ένα ξέφρενο New Year’s Eve Party στη Βαρβάκειο Αγορά με τους πιο σημαντικούς djs της Αθήνας.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ζωγράφου

Χριστούγεννα Anna/ Pixabay

Έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, οι κεντρικές πλατείες και τα πάρκα του Δήμου Ζωγράφου μεταμορφώνονται! Με το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Τερζάκη, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στο Γουδή αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες στην Πλατεία Άνοιξης, στο πάρκο Γουδή, στη Βίλα Ζωγράφου, στον Δημοτικό Πολιτιστικό Πολυχώρο “ΑΛΕΚΑ” αλλά και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν ξεχωριστές στιγμές τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πρόγραμμα εδώ…

Πέμπτη 29/12/22 – Συναυλία με τον Γιάννη Χατζηγεωργίου Ώρα έναρξης 6:00μ.μ.- Ο γνωστός ηθοποιός, τραγουδιστής και δημιουργός Γιάννης Χατζηγεωργίου και η τριμελής μπάντα του, σας προσκαλούν σε μία εορταστική συναυλία που θα περιλαμβάνει γνωστές ελληνικές και διεθνείς pop και rock επιτυχίες για μικρούς και μεγάλους αλλά και διάσημες χριστουγεννιάτικες επιτυχίες.

Βόλτα στο Πάρκο Τρίτση και ένα “Τραγούδι της Γης”

Κώστας Παπανικολάου, Καισαριανή IV, 2017, αυγοτέμπερα σε κόντρα πλακέ, 160 x 160 εκ. Λεπτομέρεια του έργου. Μητροπολιτικ'ο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης"/ Επιμελήτρια Ελένη Αθανασίου

Μία βόλτα στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”, έναν μοναδικό τόπο φυσικού κάλλους ενταγμένο στον οικιστικό ιστό, μπορεί να καταλήξει στην έκθεση με τίτλο “Το Τραγούδι της Γης” που περιλαμβάνει 25 ζωγραφικά έργα των Χρύσα Βέργη, Κώστα Παπανικολάου, Μανώλη Χάρου και Αχιλλέα Χρηστίδη- πραγματεύεται ποικίλα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος της Αττικής Γης και αποτελεί το σημείο συνύπαρξης της σύγχρονης τέχνης και του περιβάλλοντος.

Τέσσερις καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τη φύση, άλλοτε εξ’ επαφής, άλλοτε από μνήμης (out of memory) και αναζητούν τους παράγοντες που στοιχειοθετούν το ωραίο. Με λίγα λόγια, εξετάζουν τον τρόπο που βλέπει το μάτι. Η θεματολογία τους περιορίζεται στις σκηνές της υπαίθρου. Λάδια, ακρυλικά και μικτές τεχνικές προσπαθούν να αποδώσουν το σήμερα σύμφωνα με τις εικαστικές τάσεις της εποχής μας αλλά και με διάθεση ποιητική.

nfo: Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”, Σπύρου Μουστακλή 23, 13122 Ίλιον, (Έξοδος 7 από Αττική Οδό, Άγιοι Ανάργυροι-Αχαρναί –Κατεύθυνση προς Ελευσίνα), Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 11:00 – 21:00. Εως 15 Ιανουαρίου 2023, Πληροφορίες: Τηλ.: 21 0232 3163.

Greek Καλειdoscope

Έργο THE VISITOR, Αλέξ. Ίσαρης Από τη συλλογή του Χρύσανθου Πανά

Με τον τίτλο “Greek Kaleidoscope”, η έκθεση τμήματος της συλλογής του γνωστού επιχειρηματία και συγγραφέα, περιλαμβάνει έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως του Βασίλη Φωτόπουλου, Αλέξη Ακριθάκη, Γιάννη Μόραλη και Αλέκου Φασιανού και θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το σύνολο της συλλογής των σύγχρονων έργων είναι διαθέσιμο online στο www.relatedart.com, όμως επιλεγμένα έργα από το ελληνικό τμήμα της θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση που οργανώνεται στους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από την Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου. Τα έργα αυτά αποτελούν τον πυρήνα της συλλογής, το αρχικό κίνητρο για την ανάπτυξή της και τη βασική συνισταμένη της.

Ανοικτή σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη διαδρομή της ελληνικής σύγχρονης δημιουργίας των τελευταίων δεκαετιών, η έκθεση είναι το αποτέλεσμα της διαρκούς συνεργασίας του Χρύσανθου Πανά με την σπουδαία ομάδα του Ιδρύματος, την Πρόεδρό του, Ξένια Καλδάρα, και την προσωπική του φίλη Ντόρα Βυζοβίτου, η οποία και τον ενθάρρυνε να παρουσιάσει τα έργα της συλλογής του. Πληροφορίες εδώ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα