Δωρεάν στην πόλη: 5+1 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου

Δωρεάν στην πόλη: 5+1 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο για την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου Papadakis Press

Έξι ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου.

Έξι ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, μία ανάσα πριν από την Πρωτοχρονιά του 2023.

Ποικίλες εκδηλώσεις, συναυλίες και εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Παιχνίδι και ανέμελες στροφές στο Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ

Το παγοδρόμιο συνεχίζει έως τον Φεβρουάριο eftychia vlachou

Οι επίδοξοι πατινέρ επέστρεψαν στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”.

Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Συναυλίες στην Πλατεία Συντάγματος

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα eurokinissi

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα ξεκινά στις 11.00 με το Jazz Octet της Στρατιωτικής Μουσικής Αθηνών και τα “Blues Christmas” τους, σύγχρονες αλλά και παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες σε jazz ύφος. Στις 14.00, στη σκηνή ανεβαίνει το Alexandros Affolter Quintet που θα παρουσιάσει ένα show με χριστουγεννιάτικη διάθεση και jazz επιλογές από εμβληματικούς καλλιτέχνες όπως ο Cole Porter καθώς τραγούδια που έγιναν δημοφιλή από τους Frank Sinatra, Tony Bennett, Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Billie Holiday και Louis Armstrong.

Η μέρα θα κλείσει με μία συναυλία από τον Νίκο Πορτοκάλογλου, ο οποίος στήνει μια μουσική παράσταση βασισμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική του εκπομπή, το “Μουσικό Κουτί”.

Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και οι Ευγενείς Αλήτες.

Δύο μέρες γιορτής για τα παιδιά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Δύο μέρες γιορτής για τα παιδιά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης Δήμος Αθηναίων


Για δύο ημέρες, στις 26 και 27 Δεκεμβρίου, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται το kidsradio.com μαζί με τους αγαπημένους παραγωγούς των παιδιών, Φανή και Νίκο. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αγαπημένα τους τραγούδια, να βγάλουν φωτογραφίες και να ανταλλάξουν ευχές.

Greek Καλειdoscope

Έργο THE VISITOR, Αλέξ. Ίσαρης Από τη συλλογή του Χρύσανθου Πανά

Με τον τίτλο “Greek Kaleidoscope”, η έκθεση τμήματος της συλλογής του γνωστού επιχειρηματία και συγγραφέα, περιλαμβάνει έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως του Βασίλη Φωτόπουλου, Αλέξη Ακριθάκη, Γιάννη Μόραλη και Αλέκου Φασιανού και θα εγκαινιαστεί την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το σύνολο της συλλογής των σύγχρονων έργων είναι διαθέσιμο online στο www.relatedart.com, όμως επιλεγμένα έργα από το ελληνικό τμήμα της θα παρουσιαστούν σε μια έκθεση που οργανώνεται στους χώρους του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από την Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου. Τα έργα αυτά αποτελούν τον πυρήνα της συλλογής, το αρχικό κίνητρο για την ανάπτυξή της και τη βασική συνισταμένη της.

Ανοικτή σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη διαδρομή της ελληνικής σύγχρονης δημιουργίας των τελευταίων δεκαετιών, η έκθεση είναι το αποτέλεσμα της διαρκούς συνεργασίας του Χρύσανθου Πανά με την σπουδαία ομάδα του Ιδρύματος, την Πρόεδρό του, Ξένια Καλδάρα, και την προσωπική του φίλη Ντόρα Βυζοβίτου, η οποία και τον ενθάρρυνε να παρουσιάσει τα έργα της συλλογής του. Πληροφορίες εδώ…

Time of Wonder

Στη Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζεται η καινούργια Χριστουγεννιάτικη ομαδική έκθεση με τίτλο “Time of Wonder”.

Έργο του Maxim Wakultschik στην έκθεση "Time of Wonder" Γκαλερί Σκουφά

Εμπνευσμένοι από την μαγεία της χριστουγεννιάτικης περιόδου, σύγχρονοι καλλιτέχνες δημιουργούν τη δική τους ιστορία, ο καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Τα Χριστούγεννα είναι γνωστά για την πραγματοποίηση των επιθυμιών μας και για την υλοποίηση θαυμάτων. Μέσω της τέχνης οι καλλιτέχνες πλάθουν έναν ιδιαίτερο κόσμο θαυμάτων, έναν τόπο που οι επιθυμίες τους γίνονται πραγματικότητα. Χρώματα, τοπία, πρόσωπα και ιστορίες κυριαρχούν αρμονικά στους χώρους. Η έκθεση προσκαλεί σε ένα ταξίδι σε μαγευτικούς τόπους, όπου τα όνειρα και οι επιθυμίες εκπληρώνονται.

Συμμετέχουν: Νεκτάριος Αποσπόρης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Μαρία Γιαννακάκη, Στέφανος Δασκαλάκης, Τάνια Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Ειρήνη Κανά, Τίνα Καραγεώργη, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αλέκος Λεβίδης, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Θανάσης Μακρής, Τάσος Μαντζαβίνος, Αλίνα Μάτσα, Στέλλα Μελετοπούλου, Παναγιώτης Μπελντέκος, Τάσος Παυλόπουλος, Βασίλης Πέρρος, Αχιλλέας Ραζής, Βασίλης Σελιμάς, Αντώνης Σκαμπαβίριας, Μαργαρίτα Σκόκου, Κώστας Σπυριούνης, Νεκτάριος Σταματόπουλος, Βίκη Σταματοπούλου,Ελένη Ταπτά, Παναγιώτης Τούντας, Γιώργος Χαδούλης, Patrick Rubinstein, Maxim Wakultschik.

Παράλληλα, στον πρώτο όροφο της Γκαλερί Σκουφά θα παρουσιαστούν έργα από το ντεπό, γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών: Σπύρος Βασιλείου, Νίκος Κεσσανλής, Γιώργος Λάππας, Γιάννης Μόραλης, Pavlos, Βασίλης Σπεράντζας, Γιάννης Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Τέτσης, Γιάννης Τσαρούχης, Αλέκος Φασιανός, Jeff Koons, Pablo Picasso, Chiharu Shiota, Tom Wesselmann. Πληροφορίες εδώ…

Νίκος Λεοντόπουλος έκθεση “Στο περιθ[Ο]ριο”

Νίκος Λεοντόπουλος στο περιθ[Ο]ριο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, παρουσιάζει την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Λεοντόπουλου με τίτλο “στο περιθ[Ο]ριο”.

Ακολουθεί απόσπασμα από το κείμενο της Ίριδος Κρητικού: “Με τη σπουδαία ενότητα φωτογραφιών του που τόσο εύστοχα τιτλοφορείται “Στο περιθ[Ο]ριο”, ο Νίκος Λεοντόπουλος ανασυντάσσει τα ίχνη και χαράσσει τα όρια της μιας ιστορικής, κοινωνιολογικής και αισθητικής αναζήτησης του δυστοπικού τοπίου των Λιπασμάτων εξαρχής.

Σήμερα, και αφότου κάποια ακόμη σενάρια αξιοποίησης μοιάζουν επίσης να έχουν ξεχαστεί, τα “Λιπάσματα” παραμένουν ένα έρημο παραθαλάσσιο μέτωπο με συνταρακτικό σκηνικό πεδίο θέασης και ανάκλησης του παρελθόντος, με διακεκομμένο θερινό λειτουργικό παρόν εναλλακτικού πολυχώρου και με άγνωστο μέλλον. Η συναρπαστική φωτογράφιση του Νίκου Λεοντόπουλου στα κατεστραμμένα κτίρια που όπως ο ίδιος λέει “σκοτώνουμε όταν γερνούν”, πραγματοποιήθηκε δύο χρόνια πριν, ενώ ολοκληρώθηκε λίγο προτού απαγορευτεί η είσοδος στις εγκαταστάσεις.

Νίκος Λεοντόπουλος στο περιθ[Ο]ριο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ

Στο απόκοσμο ετούτο τοπίο που αποτυπώνεται μοναδικά, ανάμεσα στα ξερά χόρτα και το χώμα, στέκουν ορθοί οι συνταρακτικοί ετούτοι ερειπιώνες που υπήρξαν κάποτε κυψέλες μόχθου και φθηνής ανθρώπινης ζωής. Όγκοι και πλέγματα μετάλλων, τοίχοι γυμνοί, δοκοί, καμίνια και αποτυπώματα μηχανημάτων που εξαφανίστηκαν διαδοχικά σε κατά συρροήν πλιάτσικα, λοφίσκοι πέτρας και αμήχανα γρανάζια ή εγκόλπια στάχτης και σκουριάς, διασώζονται από τη λήθη τους και αναδεικνύονται με ευγενή ενδελέχεια, μα χωρίς ποτέ να εξωραΐζονται από τον φακό.” Περισσότερα εδώ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα