Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
PEXELS

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στην καρδιά της πόλης.

Μπήκαμε στον Σεπτέμβρη και η Αθήνα προσφέρει δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Nikaia Rentis Music City Festival – Δωρεάν συναυλία

Μια πόλη για μια εβδομάδα γίνεται ένας τεράστιος συναυλιακός χώρος αφιερωμένος στη μουσική. Το Nikaia Rentis Music City Festival πραγματοποιείται έως τις 17 Σεπτεμβρίου στις πλατείες του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη με πέντε δωρεάν συναυλίες.

Τη  Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 – 20.00 στην Πλατεία Οσίας Ξένης (17ης Αυγούστου) Νίκαιας θα ακούσουμε “Τα τραγούδια των λαϊκών γειτονιών” από τη Λαϊκή Ορχήστρα Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Διεύθυνση – Διδασκαλία: Γιάννης Λαμπράκης και τραγούδι: Αλέξανδρος Πισκιούλης – Ιωάννα Μαντά.

“Η επανασύνδεση της Αρχιτεκτονικής με τη Φύση”  – Δωρεάν ομιλία

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με την LAMDA Development, στο πλαίσιο των δράσεων για το “2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας – Ελλάδας” και της ενότητας “Talks” του θεσμού “The Ellinikon Moments”, υποδέχεται την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30, για μια μοναδική ομιλία, τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα KUMA Kengo, στο The Ellinikon Experience Centre

Ο διακεκριμένος Ιάπωνας αρχιτέκτονας θα μιλήσει στο τέταρτο “Talk” για τη διαχρονική προσπάθειά του να επανασυνδέσει την αρχιτεκτονική με το φυσικό περιβάλλον και να διατηρήσει τη συνέχεια μεταξύ φυσικού και κοινωνικού πλαισίου, χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά και παραδοσιακά μοτίβα. Η ομιλία θα προβληθεί και μέσω livestream από το κανάλι του The Ellinikon στο YouTube. Περισσότερα στο experiencecentre.theellinikon.com.

Hλίας Παπαηλιάκης “Ένα λιμάνι στην έρημο” – Δωρεάν στην Γκαλερί Σκουφά

Η Γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την καινούργια ατομική έκθεση του Ηλία Παπαηλιάκη, με τίτλο “Ένα λιμάνι στην έρημο”. Ο καλλιτέχνης σημειώνει για την έκθεση: “Την Άνοιξη του 2024, συζητώντας για την επικείμενη έκθεση στην Γκαλερί Σκουφά, ο Γιάννης Καλλιγάς μου έδωσε να διαβάσω μια ορφική επιγραφή. Η επιγραφή είναι χαραγμένη πάνω σε χρυσό έλασμα, που βρέθηκε μέσα σε χάλκινη ταφική υδρία του 4ου αι. π.χ. στα Φάρσαλα της Θεσσαλίας. Ανήκει σε μια κατηγορία ορφικών* επιγραφών με εσχατολογικό περιεχόμενο, που έχουν βρεθεί τόσο στη μητροπολιτική Ελλάδα όσο και στη Μεγάλη Ελλάδα και στη Ρώμη.

Οι επιγραφές αυτές, που είναι γραμμένες σε δακτυλικό εξάμετρο, έχουν χαρακτηριστεί “νεκρόβιβλοι” και αποτελούν, όπως έχει γραφτεί, ένα είδος διαβατηρίου για το ταξίδι στον κόσμο των νεκρών, ένα πιστοποιητικό που αποδεικνύει ότι ο νεκρός ανήκει στους εκλεκτούς και μυημένους. Στις επιγραφές αυτές κάποιος που γνωρίζει τα του κάτω κόσμου αποκαλύπτει στην ψυχή τι θα συναντήσει στο ταξίδι της, τι πρέπει να πει, τι πρέπει να πράξει και τι να μην πράξει. Περισσότερα στο https://skoufagallery.gr.

”Space of togetherness” – Δωρεάν εικαστική βόλτα στο Σχολείον της Αθήνας

Ο ΝΕΟΝ, σε επιμέλεια της Διευθύντριας Ελίνας Κουντούρη, παρουσιάζει μια έκθεση που θέτει μερικά από τα πιο πιεστικά ερωτήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο κόσμος σήμερα. Η μετακίνηση ανθρώπων, πολιτισμών και ιδεών διαμορφώνει την Ευρώπη ως ένα χώρο ροών μέσω της αλληλεπίδρασης και της ανταλλαγής πολιτισμικών διαφορών. Το space of togetherness είναι μια έκθεση για ιστορίες που αποκαλύπτονται όταν διασταυρώνονται οι φυλές, οι πολιτικές, τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η έκθεση space of togetherness αναπτύσσεται στους χώρους της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου στην Αθήνα. Η Σχολή έχει σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ζωή της πόλης καθώς λειτουργεί ως εστία καλλιτεχνικών πρακτικών και αποτελεί ένα ζωντανό χώρο όπου συνυπάρχουν σπουδαστές και σπουδάστριες διαφορετικής κοινωνικής προέλευσης, καταγωγής και κουλτούρας. Από το 1930 που ιδρύθηκε η Σχολή ταυτόχρονα με το Εθνικό Θέατρο, αποτελεί ένα εργαστήριο αφιερωμένο στη δημιουργική εξερεύνηση της τέχνης του ηθοποιού και έναν καλλιτεχνικό εκπαιδευτικό θεσμό που καλλιεργεί την παιδαγωγική και τις προοδευτικές ιδέες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα