Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 1η Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 1η Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
PEXELS / φωτο αρχείου

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Δευτέρα 1η Ιουλίου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για τη Δευτέρα 1η Ιουλίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Otello – Δωρεάν προβολή όπερας στον Κήπο του Μεγάρου

Με τη συναρπαστική ερμηνεία του Jonas Kaufmann [Γιόνας Κάουφμαν] στον απαιτητικό ρόλο του Οθέλλου συνεχίζονται, τον Ιούλιο, οι προβολές στο υπαίθριο μουσικό σινεμά στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο κορυφαίος γερμανός τενόρος ενσαρκώνει με συγκλονιστικό τρόπο τον τραγικό Μαυριτανό της Βενετίας στην όπερα Οθέλλος του Giuseppe Verdi [Τζουζέππε Βέρντι], η οποία είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο σαιξπηρικό έργο.

Σε αυτή την έξοχη παραγωγή της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, τον Jonas Kaufmann πλαισιώνει μια πλειάδα διακεκριμένων μονωδών: η Rachel Willis-Sørensen [Ρέιτσελ Γουίλλις-Σόρενσεν] (Δυσδαιμόνα), ο Ludovic Tézier [Λουντοβίκ Τεζιέ] (Ιάγος), ο Bekhzod Davronov [Μπεχζόντ Νταβρόνοφ] (Κάσσιος), η Szilvia Vörös [Σύλβια Βαιραίς] (Αιμιλία), ο Ted Black [Τεντ Μπλακ] (Ροδερίκος), ο Ilja Kazakov [Ίλια Καζακόφ] (Λουδοβίκος), ο Leonardo Neiva [Λεονάρντο Νέιβα] (Μοντάνος), ο Ferdinand Pfeiffer [Φέρντιναντ Πφάιφερ] (Κήρυκας) και η Katharina Billerhart [Καταρίνα Μπίλλερχαρτ] (Μπιάνκα).

Την Ορχήστρα της Κρατικής Όπερας της Βιέννης διευθύνει ο βρετανός μαέστρος Alexander Soddy [Αλεξάντερ Σόντυ]. Την παράσταση σκηνοθέτησε ο επίσης Βρετανός Adrian Noble [Έιντριαν Νόουμπλ], πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Βασιλικού Σαιξπηρικού Θιάσου. Συμμετέχει επίσης η Χορωδία της Κρατικής Όπερας της Βιέννης σε μουσική διδασκαλία Τhomas Lang [Τόμας Λανγκ].

Η όπερα Οθέλλος προβάλλεται τον Κήπο του Μεγάρου τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 20:30 με αγγλικούς υπότιτλους. Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη UNITEL, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής και διανομής πολιτιστικού περιεχομένου διεθνώς.

Ο Δήμος Καλλιθέας τιμά τους σκηνοθέτες Χούρσογλου και Αλεξίου – Δωρεάν εκδήλωση

Δευτέρα και Τρίτη 1 και 2 Ιουλίου -στις 9μμ- θα λάβει χώρα η προβολή της ταινίας “Εξέλιξη” (2023) του Περικλή Χούρσογλου με τους: Αλέξανδρο Λογοθέτη, Βασίλη Κολοβό, Ελένη Γερασιμίδου, Δημήτρη Ναζίρη. Έκτακτη εμφάνιση: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη.

Ταινία υποψήφια για 4 βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Βραβείο Σεναρίου (Περικλής Χούρσογλου), Α’ Αντρικού Ρόλου (Αλέξανδρος Λογοθέτης), Β’ Αντρικού Ρόλου (Βασίλης Κολοβός), Β’ Γυναικείου Ρόλου (Ελένη Γερασιμίδου). Στις προβολές θα παραβρεθεί ο σκηνοθέτης Περικλής Χούρσογλου.

ΥΠΟΘΕΣΗ. 2012. Ο Νίκος μένει στην Αθήνα. Είναι σκηνοθέτης και διδάσκει σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Ζητά από τον πατέρα του, τον κ. Αντρίκο, να τον συνοδεύσει στην τελετή ορκωμοσίας για την ‘”Εξέλιξη του στην ανώτερη βαθμίδα στο Πανεπιστήμιο. Ένα ταξίδι πατέρα – γιού με το τρένο, με τον χρόνο να κυλάει προς τα πίσω.

*ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: «ΣΙΝΕ ΘΕΡΙΝΟΝ» Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων).

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας στο θέατρο Γκράβας – Δωρεάν εκδηλώσεις

Σε μια περιοχή της Αθήνας με παράδοση στα νεανικά μουσικά συγκροτήματα, καθώς και σε διάφορες μορφές εναλλακτικής πολιτιστικής δημιουργίας, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει στο θέατρο Γκράβας, από 1 έως 10 Ιουλίου 2024, το Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας, με δωρεάν είσοδο, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και την ελεύθερη έκφραση των νέων καλλιτεχνών. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων. Από την 1 Ιουλίου δίνουμε ραντεβού, με ελεύθερη είσοδο, στο πιο “groovy” φεστιβάλ της Αθήνας!”

Το κοινό θα απολαύσει ένα εκρηκτικό δεκαήμερο εκδηλώσεων, γεμάτο ρυθμό, ζωντάνια και θετική ενέργεια με συναυλίες τζαζ, ροκ (ελληνικό, ξένο, folk και indie), ραπ και soul funk μουσικής, με τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών, djs, μαθητικών συγκροτημάτων μουσικών σχολείων της Αθήνας, φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ “Στροφή”. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις stand up comedy, προβολές ταινιών σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Δράμας και performance χορού. Πληροφορίες στο www.opanda.gr/index.php/politismos-dimos-athinaion.

Δωρεάν συναυλία στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου

Το επιτυχημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής “Music Now! Ζωγράφου Summer Festival” συνεχίζει και φέτος ο Δήμος Ζωγράφου. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, σε πλατείες και πάρκα, όπως το υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο,

Δευτέρα 1η Ιουλίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – ώρα: 9μμ Τα Σύνολα Μουσικής Δωματίου Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής ιδρύθηκαν το 2010 από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής Αθηνών». Θα παρουσιάσουν πρόγραμμα μουσικής από ταινίες και σύγχρονης μουσικής από P.Glass, L.Einaudi, J.Williams, R.Djawadi κτλ Υπεύθυνη μουσικών συνόλων: Αριστέα Τσιχλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα