Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
Μαρίνα Σάττι

Προτάσεις για όλους με δωρεάν είσοδο και ευκαιρίες για βόλτες χωρίς πορτοφόλι.

Ποικίλες δωρεάν εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα – τα οποία πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς – δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Η συναυλία της Μαρίνας Σάττι στην Τεχνόπολη

Η εκρηκτική συναυλία της Μαρίνας Σάττι που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2023 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων έρχεται αποκλειστικά στο Onassis Channel στο YouTube, ειδικά κινηματογραφημένη από τον Χρήστο Σαρρή. Ετοιμαστείτε για το πιο θερμό και διονυσιακό ψηφιακό live της νέας χρονιάς.

Το STAGES A/LIVE επιστρέφει για τρίτη σεζόν. Αυτή τη φορά, ζωντανά και ψηφιακά, η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021, εξελίσσεται σε έναν νέο τρόπο να ζεις την κάθε συναυλία. Για τη σεζόν 2023-24, το STAGES A/LIVE έχει κοινό και είναι γυναικεία υπόθεση, με επίκεντρό του τέσσερις μοναδικές θηλυκότητες. Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 21:00, η Μαρίνα Σάττι κάνει πρεμιέρα με ένα διονυσιακό live στο Onassis Channel στο YouTube.

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Αφιέρωμα στον Bill Evans από τον Παντελή Μπενετάτο

Ο Bill Evans υπήρξε εμβληματική μορφή της jazz και σύγχρονης μουσικής, ο συνθέτης που πάντρεψε την πιανιστική παράδοση της ευρωπαϊκής μουσικής με την αμερικάνικη.

Επηρέασε κορυφαίους πιανίστες των δεκαετιών του ‘60 και ‘70 όπως οι Herbie Hancock, Chick Corea, Keith Jarrett. Ένα απάνθισμα της μουσικής του θα ακούσουμε από τον Παντελή Μπενετάτο, καθηγητή τζαζ πιάνου του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Περισσότερα στο nakas.edu.gr.

Flux Laboratory Athens – Experiment B

Ο κύκλος των καλλιτεχνικών φιλοξενιών με τίτλο Experiment ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2022 ως μια απόπειρα διατομεακής καλλιτεχνικής φιλοξενίας (artistic residency) για χορογράφους και επιστήμονες-ερευνητές. Σκοπός του είναι η διερεύνηση της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ καλλιτεχνικής πράξης και επιστημονικής έρευνας μέσα από μια εμπειρία που στηρίζεται στη διαδικασία.

Στη δεύτερη έκδοση της φιλοξενίας Experiment B το Flux Laboratory Athens προσκάλεσε μέσω ανοιχτού καλέσματος υφιστάμενα συνεργατικά δίδυμα ή ομάδες που περιλαμβάνουν τουλάχιστον έναν/μια χορογράφο και έναν/μια επιστήμονα να υποβάλουν αίτηση με μια ιδέα ή έργο στο οποίο επιθυμούσαν να συνεργαστούν.

Η φετινή ομάδα των residents αποτελούμενη από τους Άγγελο Παπαδόπουλο (χορογράφο), Κωνσταντίνο Μπακογιάννη (μεταδιδακτορικό ερευνητή ακουστικής & μουσικής πληροφορικής, τμήμα Μουσικών Σπουδών, ΕΚΠΑ) και Παγώνα Μπουλμπασάκου (ερμηνεύτρια) ερεύνησε κατά τη διάρκεια του προγράμματος τον ήχο, τον χωρικό σχεδιασμό, τα διαδραστικά συστήματα και τα εμβυθιστικά περιβάλλοντα μέσω της κοινής εργαλειοθήκης τους.

Η επιτόπια, τελική παρουσίαση της έρευνάς τους θα πραγματοποιηθεί στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου στον 4ο όροφο του κτιρίου της οδού Παλαιολόγου Μπενιζέλου. Info στο fluxlaboratory.com.

Ομαδική εικαστική έκθεση “Janua”

Στον χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου παρουσιάζεται η ομαδική εικαστική έκθεση, ελεύθερης θεματολογίας, με τίτλο JANUA, από τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 5-9μ.μ.

Βάιος Παρασκευάς, In time O'clock

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου.

Janua σημαίνει πύλη – θύρα και η έκθεση αυτή σκοπό έχει να καλωσορίσει με έργα σύγχρονων αξιόλογων εικαστικών τη νέα χρονιά με την ελπίδα η Τέχνη να συνεχίζει να είναι η πύλη, η θύρα της έμπνευσης, των συναισθημάτων, των εμπειριών που οδηγεί στη δημιουργία.

Γιώργος Χλωροκώστας, Ματιές με χρώμα 2, 40x50cm, Επεξεργασμένες φωτογραφίες

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Alex Paltachienti – Booker – Eleni Denart – Jocasta M. – Maria Papa – Stella Papa – Χρήστος Αθανασέλλης – Νίκος Αναγνωστόπουλος -Αικατερίνη Διαμαντοπούλου – Μαρία Αρβανιτάκη Καρέλου – Μίκα Κουρμπέλη – Μαρία Κρούπη – Σοφία Λέρτα – Θεοδώρα Λιακοπούλου – Ιωάννα Λιγνού – Ηλιάνα Μητζιλαίου, Αρετή Παλαιοκρασσά –Ιωάννα Παληοκώστα – Σταυρούλα Παντελιά – Βάιος Παρασκευάς –Δημήτριος Πετρόπουλος – Γιόλα Πήττα – Ιωάννης Ρούσσης –Αλεξάνδρα Σερέτη – Ρένα Σιγάλα – Αναστασία Ζωή Σουλιώτου –Μαργαρίτα Τελιανίδου – Πέπη Τσελεμπή – Ελένη Φιφλή – Κατερίνα Χατζηνικήτα – Γιώργος Χλωροκώστας – Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα