Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 24 Ιουλίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Δωρεάν στην πόλη τη Δευτέρα 24 Ιουλίου – 5 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο
H Λιζέτα Νικολάου Δημήτρης Πελέκης/PAPADAKIS PRESS

Ευκαιρίες για να ψυχαγωγηθείτε δωρεάν τη Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Ποικίλες εκδηλώσεις και εικαστικά δρώμενα που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γκαλερί και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Ιδού πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν τη Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Συναυλία: Ελένη Ροδά, Λιζέτα Νικολάου, Θάνος Καληώρας, Γιάννης Μπέκας

Μεγάλη συναυλία τη Δευτέρα 24 Ιουλίου και ώρα 20:30, στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας με τους Ελένη Ροδά, Λιζέτα Νικολάου, Θάνο Καληώρα, Γιάννη Μπέκα.

H Λιζέτα Νικολάου Δημήτρης Πελέκης/PAPADAKIS PRESS

Μια μουσική βραδιά με λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των μεγάλων μας συνθετών του ’60 – ’70 και φυσικά τις διαχρονικές επιτυχίες της Ελένης Ροδά και της Λιζέτας Νικολάου. Μαζί τους δυο ξεχωριστοί κύριοι ο Θάνος Καλλιώρας και ο Γιάννης Μπέκας καθώς και ο νέος ανερχόμενος τραγουδιστής Χρήστος Αγγελόπουλος.

Συμμετέχουν: Ελένη Ροδά, Λιζέτα Νικολάου, Θάνος Καληώρας, Γιάννης Μπέκας, Χρήστος Αγγελόπουλος, 5μελής λαϊκή ορχήστρα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας.

Δωρεάν Θεατρικό Εργαστήρι από την Equal Society

Αγαπάς το θέατρο αλλά έχεις ελάχιστη ή καθόλου γνώση; Ο Οργανισμός Equal Society, με την υποστήριξη του προγράμματος ΣυνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει ένα σύντομο εργαστήρι γνωριμίας με το θέατρο. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και αφορά σε περιορισμένες θέσεις.

Καθίσματα θεάτρου iStock

Οι συναντήσεις του εργαστηρίου θα περιλαμβάνουν διαλέξεις, ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων και ομαδικές συζητήσεις. Θα μπορέσετε να συνεργαστείτε με άλλους θεατρόφιλους και να δημιουργήσετε μια ενθουσιώδη και υποστηρικτική κοινότητα. Την επιμέλεια του εργαστηρίου την έχει ο σκηνοθέτης κ. Παν. Δορλής. Περισσότερα εδώ.

Ζωή Τηγανούρια “Το “Tango” της Ζωής”

Ζωή Τηγανούρια "Το “Tango” της Ζωής" PAPADAKIS PRESS

Η συνθέτης και σολίστ ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια παρουσιάζει ένα μουσικό οδοιπορικό της 20ετούς καλλιτεχνικής διαδρομής της μέσα από συνθέσεις τραγούδια και διασκευές της.

Η Ζωή, έχει καταφέρει να χτίσει την προσωπική της αισθητική ταυτότητα ισορροπώντας με μαεστρία ανάμεσα στις εμφανείς επιρροές του Tango των Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Mariano Μores, Angel Viloldo, και στα Παραδοσιακά μας ηχοχρώματα, δημιουργώντας το ιδιαίτερο μουσικό κράμαπου την χαρακτηρίζει ως πρωτοπόρο στα Ελληνικά μουσικά δρώμενα.

Συμμετέχει μία εξαιρετική ομάδα μουσικών σύγχρονης ορχήστρας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κηφισιάς 2023.

6o Stroggylo Open Air Film Festival

ΤΑΚΗΣ Χ. ΖΕΝΕΤΟΣ_ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ 1969_ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑnew

Το 6ο φεστιβάλ κινηματογράφου του Δήμου Αγίου Δημητρίου, το Στρογγυλό Open Air Film Festival 2023 ξεκινά. Με ένα εξαιρετικό πρόγραμμα ταινιών, φιλμ που καλύπτουν κάθε γούστο και πάντα με ελεύθερη είσοδο, το Φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου της πόλης ξεκινά επίσημα το Σάββατο 1 Ιουλίου, στις 21:00 και θα κρατήσει συντροφιά στο σινεφίλ κοινό μέχρι τις 23 Αυγούστου, στο αίθριο του εμβληματικού Στρογγυλού σχολείου της πόλης του μοντερνιστή αρχιτέκτονα Τάκη Ζενέτου.

Νύχτες καλοκαιρινού σινεμά, νύχτες έντονες, νύχτες περιπετειώδεις, ρομαντικές, συγκινητικές, νύχτες ανέμελες και μποέμ που θα ταξιδεύουν στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, στα μήκη και τα πλάτη του ονείρου. Προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες από ένα ευρύ φάσμα δημιουργών, χωρών και ειδών κινηματογράφου που ικανοποιούν όλα τα ενδιαφέροντα, τις ηλικίες και τις προτιμήσεις.

Φέτος, το 6o Stroggylo Open Air Film Festival έχει έναν ιδιαίτερα αντιπολεμικό χαρακτήρα, αφιερώνοντας τις Τετάρτες αποκλειστικά σε ταινίες που υπογραμμίζουν τη διαχρονικά επίκαιρη σημασία της ειρήνης.

Και στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ αποτυπώνεται η υψηλή αισθητική και γνώση της κινηματογραφικής ομάδας του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που το επιμελείται κάθε χρόνο με ξεχωριστή ενέργεια, με μεράκι και αγάπη.

Κάθε βράδυ κι ένα διαφορετικό φιλμ από το σύγχρονο αλλά και τον κλασικό κινηματογράφο. Το πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό του Open Air θα φιλοξενήσει ταινίες που διεκδίκησαν/κατέκτησαν βραβεία, ελληνικό σύγχρονο κινηματογράφο, όπου στον πρόλογο κάθε ταινίας θα τιμά το φεστιβάλ με την παρουσία του ο σκηνοθέτης ή/και οι συντελεστές της, διαμάντια του παγκόσμιου κλασικού κινηματογράφου και φυσικά ένα κινηματογραφικό αντιπολεμικό αφιέρωμα με ταινίες που εστιάζουν στη φρίκη του πολέμου, υπογραμμίζοντας την υπέρτατη αξία της Ειρήνης.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών εδώ.

Έκθεση “Σύμπαν Μιρό”

O Joan Miro στα 85α του γενέθλια στο στούντιό του στην Palma de Majorca της Ισπανίας το 1978. AP Photo

Στο Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζεται η έκθεση “Σύμπαν Μιρό”. Περιλαμβάνει τρία ζωγραφικά έργα, δύο γλυπτά και πέντε φωτογραφίες του θρυλικού καλλιτέχνη και την επιμελήθηκε η Βερονίκ Ντυπά.

Η έκθεση με έργα από το τελευταίο δημιουργικό στάδιο του καλλιτέχνη, δείχνει πώς εδραιώνει το δικό του στυλ, το οποίο διυλίζει σιγά-σιγά σε όλη την μακρά πορεία του. Αυτή την περίοδο, ο Μιρό εργάζεται σε δημιουργικούς κύκλους, συνδυάζοντας έργα πιο περιεκτικά, που τείνουν να καλύψουν όλη την ζωγραφική επιφάνεια, με άλλα, πιο νηφάλια, με πινελιές κίνησης και πιο ποιητικά, στα οποία κυριαρχεί το κενό. Παρά τις διαφορές στην μορφή, τα τρία ζωγραφικά έργα έχουν ως κοινό σημείο την χρήση του ίδιου χρωματικού φάσματος, που περιορίζεται στα αρχικά χρώματα, συνοδεία του μαύρου, το οποίο εδώ αποκτά δομική λειτουργία.

Τα έργα που περιλαμβάνονται στην έκθεση ανήκουν στο Ίδρυμα Joan Miró και είναι αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνεργασίας, της εταιρείας Abertis και των Ιδρυμάτων Abertis και Joan Miró, για την προώθηση του ισπανικού πολιτισμού και των Ισπανών καλλιτεχνών.

Η έκθεση γίνεται το πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, με την ευκαιρία της Ισπανικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από 13/07 έως 27/07/2023. Περισσότερα εδώ…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα